Cumhuriyet tarihinin en büyüğü!

Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı olan Denizkurdu 2019, üç denizde 131 gemi, 57 uçak ve 33 helikopterin katılımıyla başladı.

Cumhuriyet tarihinin en büyüğü! - Sayfa 1

Genelkurmay Başkanlığı Yıllık Tatbikat Programı çerçevesinde Deniz  Kuvvetleri Komutanlığınca planlanan ve Deniz Harp Merkezi Komutanlığı tarafından  sevk ve idare edilen tatbikat, Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz olmak üzere 3  denizde aynı anda ilk defa icra edilecek fiili bir tatbikat olarak  gerçekleştiriliyor.

1 17
 
Cumhuriyet tarihinin en büyüğü! - Sayfa 2

Operatif seviyede harekata hazırlık eğitimlerini Mavi Vatan 2019  Tatbikatı ile tamamlayan Türk Deniz Kuvvetleri, çok daha geniş katılımıyla daha  gelişmiş kriz-gerginlik, harp dönemi senaryolarına istinaden stratejik ve  operatif seviyedeki Deniz Kurdu Tatbikatı'nı gerçekleştiriliyor.

2 17
 
Cumhuriyet tarihinin en büyüğü! - Sayfa 3

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birlik, gemi ve deniz hava  vasıtalarının harekata hazırlık seviyesini artırmak amacıyla gerçekleştirilen tatbikatın Doğu Akdeniz'i kapsayan bölümü, gelişmiş deniz kuvvetlerinde bile  nadir görülen gemi, deniz karakol uçağı ve deniz helikopterlerinin yüksek katılım  yüzdesiyle yapılıyor.

3 17
 
Cumhuriyet tarihinin en büyüğü! - Sayfa 4

Tatbikatın Doğu Akdeniz'i kapsayan kısmına katılan fırkateynler,  hücumbotlar, denizaltılar, yardımcı sınıf gemiler, mayın gemileri, karakol  gemileri Aksaz Limanı'ndan sabah erken saatlerinde hareket etti.

4 17