için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Konseyi Liderleri'ne mesaj!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi'ne canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aziz kardeşim Sayın İlham Aliyev nezdinde tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi Dağlık Karabağdaki zaferleri için bir kez daha tebrik ediyorum." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Konseyi Liderleri'ne mesaj!
Son Güncelleme: 31 Mart 2021 Çarşamba 15:39
31 Mart 2021 Çarşamba 15:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi'ne canlı bağlantıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aziz kardeşim Sayın İlham Aliyev nezdinde tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi Dağlık Karabağdaki zaferleri için bir kez daha tebrik ediyorum." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"1918 yılında Azerbaycanlı kardeşlerimizin katliama uğradığı gün, hiçbir zaman Hocalı Katliamı'nı bir kenara koyamayız. Katledilen on binlerce kardeşimizi rahmetle anıyorum.

Azerbaycan'ın bu bölgeyi ayağa kaldırmak suretiyle, kardeşleriminiz yeniden topraklarına dönmesini arz ediyorum. Karabağ'daki Türk yapılarının korunması ve ihyası için tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanında olmaya devam etmemiz önem taşımaktadır.
Ramazan Bayramı'nda sonra Şuşa'yı ziyaret ederek, yeniden bir bayram yaşayalım.

Kıbrıs Türkleri ile dayanışma sergilememiz kardeşliğimizin gereğidir.

12 yıllık süreç içinde kurumsallaşmasını tamamlayan Türk Konseyi'nin uluslararası itibarı da yüksektir. Konseyimizin 8. Olağan Zirvesini de salgın şartlarının el verdiği ölçüde inşallah 12 Kasım 2021'de İstanbul'da düzenlemeyi ümit ediyoruz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar