Erdoğan kabine toplantısında alınan kararları açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti. Erdoğan kabine toplantısında alınan kararları açıkladı.

Erdoğan kabine toplantısında alınan kararları açıkladı
Son Güncelleme: 29 Mart 2021 Pazartesi 20:22
29 Mart 2021 Pazartesi 19:46

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Türkiye için hayati öneme sahip yeni anayasanın 84. Milyonu kucaklaması şarttır. Yeni anayasa için her türlü görüşe ve teklife açığız. Milletimizle yeni bir anayasayı ülkemize kazandıracağımıza inanıyorum

Salgın hepimizin hayatında çeşitli zorluklara yol açmıştır. Tedbirlere kimi zaman sıkılaştırarak kimi zaman seyrekleştirerek kontrol altında tutmaya çalıştık.

Karayollarımıza, gemi yollarımıza, limanlarımızsa yaptığımız yatırımların önemi bu zamanda daha çok anlaşıldı.

Yatırımcılarımıza sesleniyorum gelin ülkemize yatırım yapın. Türkiye bölgesinin küresel bir yatırım merkezi haline geliyor

 Vatandaşlarımıza evlerinde tuttukları altınları ve dövizleri ekonomimize kazandırma çağrısında bulunuyorum.

“Önümüzdeki dönemde pek çok gelişmeleri birlikte göreceğiz”

Her alanda ülkemizi her zamanda olduğu gibi yine kötülemeye başlayanlar vardır. Ülkemiz İstiklal Harbi verirken, kimileri manda himayesi altında nara atıyor.

Türkiye’nin önünü başka türlü kesemeyeceklerini anlayanlar gözlerini milletimizin birliğine diktiler. Dünyanın pek çok yerinde başarıya ulayan kirli siyaset oyunu tutmamıştır, tutmayacaktır.

Türkiye’nin egemenlik haklarına saygı göstermeyen hiçbir dayatmanın bizim nezdimizde bir itibarı yoktur. İnsani tavır koyduğumuz tüm hususlarda haklı olduğumuza tüm dünya zamanla şahit olmuştur. Önümüzdeki dönemde pek çok gelişmeleri birlikte göreceğiz. Cumhur İttifakı olarak bu dönemde daha çok çalışacağımıza inanandık.

Şartların el verdiği her durumda normalleşme adımı atarak kısıtlamadan bunalan vatandaşlarımıza nefes aldırmaya çalışıyoruz.  Salgının tedbirleri konusunda herkesin polisi kendi vicdanı ve aklıdır. Bugün de salgınla ilgili gelişmeleri değerlendirdik.

Alınan kararları açıkladı

Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun &80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır.

Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05.00 olarak her gün devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir.

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecek.

Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız. Sadece Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Yine ramazan boyunca toplu iftar ve sahur gerçekleştirilemeyecektir.

Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar