Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek faizle ülkemizi ayağa kaldıramayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Açıkça söylüyorum, yüksek faizle biz ülkemizi ayağa kaldıramayız. Yatırımcıyı güçlü kılacaksak düşük faizle bu adımı atmak zorundayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek faizle ülkemizi ayağa kaldıramayız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
19 Haziran 2018 Salı 22:09

Ekonomik gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Açıkça söylüyorum, yüksek faizle biz ülkemizi ayağa kaldıramayız. Yatırımcıyı güçlü kılacaksak düşük faizle bu adımı atmak zorundayız. Elin bankaları kazanmıyor mu? Japonya eksi faizle çalışıyor, ABD 2'ler bilemedin 3'te. Onların bankaları böyle çalışıyor da bize ne oluyor. Faizin böyle olduğu bir ülkede siz yatırım yapabilir misiniz? Bunu değiştireceğiz, bu işin lamı cimi yok. Yerli ve bunun yanında da kamu bankalarının bu işe yardımcı olması lazım. Dövizi küresel piyasalarda yaptığınız manipülasyonlarla bir parça yükseltebilirsiniz. 2008-2009 küresel finans krizinde bu sıkıntının ülkemizi teğet geçeceğini söylerken, özel sektöre güveniyordum. Hamdolsun yanılmadım." vurgusunu yaptı.

"24'ünde yetkiyi verin, faizle nasıl uğraşılı göreceksiniz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adana'nın hükümetlerimizin yaptığı tüm yatırımlara rağmen bir süredir durgunlaştığının farkındayız. Demek ki daha çok şey yapmalıyız. Adan şaha kalkacak ki bu bölge şaha kalksın. Yeni dönemde Adana'yı her alanda şaha kaldırmakta kararlıyız. Eski Türk filmlerini hatırlayın, büyük sanayiciler hep Adana'dan gelirdi. Un var, yağ var, şeker var aslında helva da var. Şimdi bize düşen bu helvayı yeni tatlarla süslemektir. Adana'nın arayış döneminin bittiğine, tercihini yeniden hizmet siyasetinden kullanacağına ben inanıyorum. Bu konuda en büyük desteği de sizlerden, iş dünyamızın temsilcilerinden bekliyorum. 24'ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz." açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar