Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ittifakını Cumhur İttifakı’nın alternatifi gibi göstermek fitnedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB 75. Genel Kurulu'nda konuştu. Türkiye ittifakı sözlerine açıklık getiren Erdoğan, "Bazıları hemen Türkiye İttifakı ifademizi Cumhur İttifakı alternatifi gibi göstererek fitne çıkartmaya çalıştı." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ittifakını Cumhur İttifakı’nın alternatifi gibi göstermek fitnedir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
2 Mayıs 2019 Perşembe 12:31

TOBB 75. Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi 2013 hedeflerine birlikte ulaştıracağız. İş dünyamız hedeflerine ne kadar çabuk ulaşırsa biz de o kadar çabuk ulaşırız. Sizlerin azmi ile önümüze çıkan engelleri aşarak hedeflerimize doğru yürümeye devam ediyoruz” dedi

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle

"Sizler yeniliklere açık olduğunuz sürece Türkiye’nin önünde kimse duramaz. Türk malı ibaresi artık dünyanın dört bir yanında kalitenin sembolü haline geldi.Birileri borçlanma rakamları üzerinden fırtına koparmaya çalışıyor.

Bazı sirk cambazları bu konuyla ilgili bile döviz rezervi için gayri samimi açıklamalar yapmak suretiyle olumsuz hava oluşturmanın gayreti içindeler. Türkiye’yi kur, faiz, enflasyon sarmalına hapsetmek isteyenlere karşı bu zaferi beraber kazanacağız.

"Maruz kaldığımız saldırılar Türkiye’yi vurmayı amaçlamaktadır"

Seçimin birkaç ay öncesi patatesin, soğanların nasıl çürütüldüğün hep birlikte gördük. Bunların nereye, ne mesajlar vermek istediğini milli görev olarak görmeliyiz. Son yıllarda maruz kaldığımız saldırılar Türkiye’yi vurmayı amaçlamaktadır. İstikbalimize sahip çıkmak istediğimiz için bize bedel ödetmeye çalışıyorlar. Ne yaparlasa yasınlar biz bu yoldan dönmeyeceğiz

"Cumhur İttifakı’nın alternatifi gibi göstermek fitnedir"

Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık, onun için Türkiye İttifakı dedik, onun için Cumhur İttifakı dedik. Bazıları hemen Türkiye İttifakı ifademizi Cumhur İttifakı alternatifi gibi göstererek fitne çıkartmaya çalıştı.

 Dağdan gelen talimatlar neydi? Ankara’da İstanbul’da İzmir’de seçime girmeyeceksiniz. Sen parti değil misin? Niye girmedin seçime? Kusura bakmayın terör örgütüyle el ele olanlar, bizimle ittifak halinde olamazlar.

Benim dört evladımın, dört Mehmedimin berat gecesinde şehit edildiği bir olayda, kusura bakmasınlar bizler buralara el bebek gül bebek gidemeyiz. Biz nereye nasıl gidileceğini çok iyi biliriz. Ve hiçbir zaman tahrik unsuru olmadık, olmayacağız.

 İstihdam seferberliğimize destek vermek her iş insanımızın vefasının gereğidir. Turizmde taleplerle gelindiğinde gereken desteği verdik. Aynı şekilde organize sanayi bölgelerinde gereken desteği verdik, veriyoruz.

 Şu anda TOBB arasında bu yatırımlar için kim gelirse veya kimleri getirirse başımız gözümüz üstünde yeri vardır. Getirin Türkiye’ye yatırım yapılsın.

Gezi olaylarının faillerinin kim olduğun biliyorsunuz. Bunlar Türkiye’ye diz çökertmek için yapılan adımlardı. Şimdi başka yol deniyorlar fakat diz çöktüremeyecekler.

"Bu ay içinde 170’i aşkın teröristi etkisiz hale getirdik"

Terör artık eskisi gibi Doğu bölgelerinde esmiyor. Sadece bu ay içinde 170’i aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. İzmir’de 12 YPG’liyi bu gece yakaladık. Güvenlik noktasında bunu başarmadan ekonomide başarıyı yakalamak önemli değil. İstikrar ve güveni yakalamadan ekonomik istikrarı yakalamak doğru değil. Tek vaatleri ülkemizi eskiye döndürmek olanların ne size ne de ülkeye verebilecekleri bir şey yoktur

"Seçim dönemini geride bıraktık, önümüzde icraat dönemi var"

Tüm sorunlar çözülmüş değildir. Kur, faiz ve enflasyonu hedeflerimize indirmeye kararlıyız. Seçim dönemini geride bıraktık. Önümüzde icraat dönemi var. Artık çok can yakıcı dalgalandırmanın kolay kolay ortaya çıkması mümkün değil. Önümüzdeki 4 yılı çok verimli bir şekilde kullanacağız.

Türkiye serbest piyasa ekonomi çerçevesinde büyüyecektir. Bu ülkenin zenginliğinin özel sektörden geçmesinden şüphe etmiyoruz. Tüm uluslararası platformda ülkemizi saha iyi temsil etmek için uğraşacağız.

Çifçilere müjde

 Sözlerimi tarım sektörü ile ilgili bir müjde ile bitirmek istiyorum. Gerçek bağımsızlığın yolu tarıma verilen önemden geçiyor. Mevsim itibariyle çiftçimiz toprağın sürdü ve hasat için hazırlanmaya başladı.

Hububat alım fiyatını, hasat dönemi başlamadan açıklayarak üreticimizin emeğine göz diken fırsatçıların önüne geçiyoruz. Şimdi bu yılın hububat alım fiyatlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Toprak Mahsulleri Ofisi geçen yıl 1050 liradan alınan sert buğday, bu yıl yüzde 29 artışla ton başına 1350 lira olmuştur.  Kaliteli buğday ise 1400 lirayı geçecektir. Arpa alım fiyatı yüzde 33 artışla ton başına 1100 lira olarak belirlenmiştir.

 Ayrıca çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerimize 200 lira mazot, gübre desteği yapılacaktır."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar