için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reform paketini TBMM'ye sunacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Meclis gündeminde önceden kalan yasama çalışmalarını sizler zaten iyi biliyorsunuz. Reform paketlerini Meclis'e sunmaya başlayacağız. "dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reform paketini TBMM'ye sunacağız
Son Güncelleme: 27 Ocak 2021 Çarşamba 12:58
27 Ocak 2021 Çarşamba 12:33

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"AK Parti'nin girdiği her seçimden güçlü çıkmasının sırrı milletle kurduğu bağdır. Türkiye'nin son 18 uılda nereden nereye geldiğini akıl ve vicdan sahibi herkes biliyor. Ama eski Türkiye'de yaşamamış, sıkıntıları çekmemiş, baskılara maruz kalmamış gençlerimize bu kazanımların önemini anlatmakta zorlanıyoruz. Ülkemizin demokrasi ve ekonomide çağ atladığını yaşayarak şahitlik etmeyenlere tüm bunları mukayeseli olarak anlatmamız şarttır.

Türkiye'nin önünde yapılacak çok şey var. Yürütmede bizim yapmamız gereken çok şey var, yasamada sizin yapacağınız çok şey var. Meclis gündeminde önceden kalan yasama çalışmalarını sizler zaten iyi biliyorsunuz.

Reform çalışmaları

Yakında, hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz yeni reform paketlerini Meclisimizin takdirine sunmaya başlayacağız. Milletimizle paylaştığımızda, bu reform tekliflerinin ülkemizi 2023'e ve daha sonrasına taşıyacak çok köklü ve önemli düzenlemeler içerdiği görülecektir.

AK Parti Grubu, Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP ile birlikte Meclis'in lokomotifidir, dinamosudur. Biz çok çalışırsak, Meclis de çok üretir. Biz işleri rölantiye alırsak, Meclis çok daha az verimle faaliyet yürütür.

"Tek vaatleri Erdoğan'ı indirmek"

Sizlerden şimdiden sıkı bir çalışma dönemine hazır olmanızı istiyorum. Bizden başka hizmet müktesebatı ortaya koyabilen de gelecek vizyonu tasarlayan da yok. Tek vaatleri Tayyip Erdoğan’ı indirmek olan bir muhalefete, bu millet iktidarı vermez.

Türkiye'yi nereye getireceğini söyleyemeyen kadroları kifayetsiz hiçbir yapı milletimizden iktidar vizesi alamaz. İnşallah 2023'te bir kez daha sandıktan zaferle çıkacağız."

Militan tartışması

Bir militan lafı tutturdular. Cumhurbaşkanı, bakanlar, Cumhur İttifakı ve milletvekilleri, valiler, askerler, diplomatlar, polisler ve öğretmenler, memurlar, işçiler, işadamları militanın önde gideni. Bunlara göre, milletin kendilerine oy vermeyen yüzde 75 tamamen militan. Bunlara göre, CHP'ye oy vermeyen onur, şerefe sahip değildir. Kendileri ne? Terör örgütü mensubuna 'arkadaşlar' demek bunların meşrebinde kibarlık. Belediyelerine ortak etmek işbirliği. Dışarıdan düşmanlık edenlere yardım nezaket. Ahlaksızlıkları örtmek haysiyet göstergesi. Bu iş laf ebeliği ile olsaydı, bunu yapan çok daha iyi yapan aktörler gelip geçti, onlardan bir iz kalırdı.

Ama Gazi Mustafa Kemal'i, Menderes'i, Özal'ı, Erbakan Hocamız ve rahmetli Türkeş gibi birkaç ismi hatırlıyoruz. Gerisi tarihin tozlu raflarında. Her gün kameraların karşısına geçip bize ve milletimize ağızlarına geleni söyleyenlerin gidecekleri yer de orasıdır. Bizim üzüntümüz milletimizin bu hezeyanlara mahkum kalmasıdır.

Biz sabırla kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Bunlar erken seçim diyorlar ya, size buradan ekmek yok. Sabrın varsa Haziran 2023'e kadar kapıda bekleyeceksin. Sadece ve sadece milletimize olan saygımız gereği, aldığımız terbiye sınırları dışına çıkmadan sınırlı cvevaplarla yetniyoruz. Diğer yandan bu devletin hiçbir memuru, evladı CHP'nin hastalıklı zihniyetinin şamaroğlanı değildir. Bizler kendi platformalarımızda yargı kendi alanında, medya kendi zemininde bu çukur zihniyetin azgınlığını dizginleyecektir. İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği gibi bu ülkenin yargısı var, kendilerine militan diye hakaret eden bu zata bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamaın gelmiştir. Herkes davasını açmalı.

Koronavirüs aşısı

Sağlık Bakanlığımızın belirlediği prgrama göre aşı dağıtımı ve tedariikini sürdürüoyruz. 10 milyon doz aşıyı ülkemize getirdik. Dünyanın geliştiğini söyleyen ülkeler aşı bulamıyor. Biz yaptığımız anlaşma ile 50 milyon dozun 10 milyonunu tedarik etmiş durumdadyız. Aşı uygulamaısunın kapsamı genişleyerek hedef kitlenin tamamına ulaşacaktır.

Esnaflarımızı yalnız bırakmadık. Bu konuyla ilgili, bizi izleyen kardeşlerime sesleniyorum; yalnız bırakmayacağız. 3 ay süreyle aylık bin lira, kira desteği yapmaya devam ediyoruz. Vergileri geçtiğimzi günlerde tekrar erteledik. Halk Bank taraıfndan kulalndırılan faiz destekli kredilerin bu yılın ilk 6 aylık taksitlerini ötenlendiğini açıkladık. Yeni bir müjdeyi paylaşmak istiyorum; lokanta, restoran, kafe gibi sektörlerde faaliyetleri kısıtlanan kısıtlanan 3 milyon lira cirosu altında olan esnafa destek ödemesi yapacağız. Cirosu yüzde 50 ve daha fazla azana işletmelere 2 bin liradan az, 40 bin liradan fazla olmamak züere cironun uyüzde 3'ü kadar destek ödemesi yapacağız."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar