Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump’la konuştuk teröristler gitmezse biz göndeririz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da toplu açılış töreninde konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Trump ile konuştuk. Bu teröristlerin gitmesi lazım" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump’la konuştuk teröristler gitmezse biz göndeririz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
17 Aralık 2018 Pazartesi 14:33

 Konya’nın direniş ve dirilişin sembolü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi bir kez daha ziyaret edeceğini belirtti. 

Yüksek Hızlı Tren kazasında adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirten Erdoğan bir daha böyle kazaların olmaması için tedbirlerin alınacağını söyledi.

Erdoğan, “Tren kazasında sorumlu bulunanların tamamından yasalar içinde hesabı sorulacak” ifadelerini kullandı

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Bugün Konya bölgesinin ve ülkemizin parlayan yıldızıdır. Konya kendini uluslararası olarak kabul ettirmiştir. 48 buçuk katrilyon Konya’ya yatırım yaptık. Bir ülkeye bir millete sevginin ölçüsü yapılan hizmetlerdir. Lafla bu iş olmaz

 Bay Kemal SSK’da müdürlük yaptın bütün hastanelerimiz rezalettir.  Biz milletimizi çok sevdiğimiz için hizmet etmenin gayreti içinde olduk.

"Trump ile konuştuk teröristlerin gitmesi lazım"

Zeytin Dalı harekatında bunu yaşadık, Afrin'de bunu yaşadık. Sincar'da da bunu yaşadık. Şimdi kazdıkları kuyulara teröristleri gömüyoruz. Gömmeye de devam edeceğiz. Sayın Trump'la konuştuk. Fırat'ın doğusuna bu teröristlerin gitmesi lazım. Gitmezlerse biz göndereceğiz. Madem ki ABD ile stratejik ortağız gereğini yapmasını lazım.

"Haddini bil.."

Bu arada Bay Kemal sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor. Haddini bil, bilmezsen haddini bu millet patlatır enseni. Sokağa mı çağırıyorsun işte buyur. Bu ülkede benim milletimle artık, onun onuruyla oynanmaz. Hesabı ağır olur. Bay Kemal 15 Temmuz'da tankların arasından kaçtın. Bu defa kaçamazsın.

17-25 Aralık'ta emniyet - yargı darbesine teşebbüs ettiler. Milletimizin iradesine çarptılar. 'Çözüm süreci' dedik, önlerini açtık. Yanaşmadılar. Bir daha çözüm süreci beklemeyin. Geçti o iş.

Geçtiğimiz aylarda kur enflasyon gibi bir sarmalla Türkiye'ye diz çöktürmeye çalıştılar. Terör örgütleri ile darbecilerle yapamadıklarını ekonomi ile yapmaya çalıştılar. Ne yaparsa yapsınlar vazgeçmiyoruz.

"Operasyonlara her an başlayabiliriz"

Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna izin vermeyeceğiz. Şimdi sıra Fırat’ın doğusuna geldi. Geçtiğimiz hafta askeri operasyon yapacağımız söyledik. Sayın Trump ile  görüştük. Olumlu yanıt verdi. Özgür seçimler yapılana kadar Suriye topraklarındaki mücadelemiz sürecek. Yaklaşık 500 km sınır hattı boyunca özellikle de ABD askerline zarar vermeyecek derecede operasyonlarımıza her an başlayabiliriz"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar