Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey NATO neredesin?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Mersin İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey NATO neredesin?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
10 Mart 2018 Cumartesi 13:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere gittiği Mersin'de, kongrenin yapılacağı salon önünde kendisini karşılayan kalabalığa hitap etti. Erdoğan, buradaki konuşmasında daha önce dile getirdiği 'Sefer görev emri'ni bir kez daha hatırlattı. Erdoğan, "Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine "Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz" dedi.

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin mesajlar da veren Erdoğan, "Afrin'deki ilerleyişimiz devam ediyor. Teröristlerden 3195'i bu sabah itibarıyla etkisiz hale getirilmişti. Herhalde şimdi çok daha ilerlemiş vaziyette. Ve Afrin'e doğru ilerliyoruz" açıklamasında bulundu.

"850 KİLOMETRE KONTROLÜMÜZ ALTINDA"

Erdoğan, şöyle devam etti: "Şu an itibarıyla yaklaşık 850 kilometrekare bizim kontrolümüz altında. Hedef, 2 bin kilometrekareyi kontrolümüz altına almak. Gerisi gün ola harman ola. Ona da devam edeceğiz. Onun da hesabını ayrıca yapıyoruz. Niye? Bizim derdimiz topraklar değil, bizim derdimiz oradaki teröristlerin temizlenmesi. Nerede terörist varsa biz oradayız." şeklinde konuştu.

"SİZ KAÇACAKSINIZ, BİZ KOVALAYACAĞIZ"

Terörle mücadelenin süreceği mesajını veren Erdoğan, "Birisi kaçmış gitmiş Pensilvanya'ya, öbürü gitmiş Almanya'ya, öbürü Hollanda, öbürü şurada, öbürü burada... Nereye giderseniz gidin, siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız" diye konuştu.

"BAY KEMAL HESAP UZMANI OLARAK KALMIŞ, O KADAR"

Bay Kemal hesap uzmanı olarak kalmışsın o kadar. Çiftciyi aç bıraktılar diyor. Eline diline dursun. Bu kadar sulama ne ile yapılıyor.

"3213 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

(Zeytin Dalı Harekatı) Şu an itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3213. Afrin'e girdik giriyoruz.

"EY NATO NERDESİN?"

Ey NATO neredesin? Bu kadar mücadele veriyoruz. Türkiye NATO'nun üyesi değil mi? Neredesin? Afganistan'da hemen NATO üyesi ülkeleri oraya davet ettin, peki Suriye'de? Suriye'de NATO üyesi olan ülkeler... Aslında kudretleri yetse kalkacaklar onlar açık net karşımıza dikilecekler fakat Türkiye'nin dik durduğunu görünce buna cüret edemiyorlar. Ama bizim isteğimiz şuydu, Afganistan'a çağırdın geldik, Somali'ye çağırdın geldik, Balkanlara çağırdın geldik, şimdi de ben çağırıyorum, hadi bakalım Suriye'ye gel. Niye gelmiyorsun?

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar