Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yastığının altında doları altını olan kardeşlerim paranızı TL'ye çevirin

Erzurum'da partililere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yastığınız altında dolar, euro olan kardeşlerim gidin paranızı TL'ye yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yastığının altında doları altını olan kardeşlerim paranızı TL'ye çevirin
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Mayıs 2018 Cumartesi 15:36

Rusya'dan alınan doğal gazda indirim uygulanacağını açıklayan Erdoğan, "Bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Rusya'dan aldığımız doğalgazın fiyatında indirim talep etmiştik. Bu talep karşılanmayınca uluslararası tahkime başvurmuştuk. Uzun müzakereler sonunda Rusya ile bu ülkeden aldığımız doğalgazda yüzde 10.25 fiyat indirimi konusunda mutabakata vardık. 2 yılda aldığımız doğalgaz için ülkemize indirim farkı olarak 1 milyar dolar ödeme yapılacak" şeklinde konuştu.

"DÖVİZİNİZİ TL'YE ÇEVİRİN, BU OYUNU BOZALIM" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Böyle bir projeyi ilkel bulan zihniyetin kendisi ilkeldir. Dün Nuri Demirağ'ın fabrikalarını bu CHP zihniyeti yıkmıştı. Şimdi de bizim fabrikalarımıza göz dikiyorlar. Bunlar cami bulursa cami, fabrika bulursa fabrika yıkar. Türkiye'ye enkaz vaadedenlere biz cevabı projelerimizle cevap vereceğiz. Faiz lobisi ülkemize yükleniyor. Avucunuzu yalayacaksınız. Yastığınız altında dolar, euro olan kardeşlerim gidin paranızı TL'ye yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız." açıklamasında bulundu. 

"AVRUPA'DA AK PARTİ'NİN MİTİNG YAPMASINA MÜSADE ETMEDİLER"

Avrupa'da PKK terör örgütünün, PYD'nin, YPG'nin ön kuvveti durumunda olan HDP'ye meydanlar miting yapma müsaadesi veren yönetimler, AK Parti'ye müsaade etmiyorlar diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Neden, ne kadar engellersek, o kadar iyi diyorlar. İsteseniz de, istemeseniz de, Bosna Hersek size yetti. Dadaşlar size yeter. Vakit birlik vakti. Unutmayın yaparsa yine AK Parti yapar. İnşallah sizlerin desteği ile irade, erdem ve cesaret ile Türkiye şahlanacak. Hiç endişeniz olmasın. Erzurum, bizim Anadolu'daki güzel başlangıcımızın anahtarıdır." vurgusunu yaptı.

"YATIRIM YAPMADAN İSTİHDAM OLUR MU?" 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir tanesi 'Ben araba falan üretmem' diyor. Benim için de '20 yıl geriden takip ediyor' diyor. Almanya'da da bir otomobil fabrikasını gezmiş. Sadece bizim otomotiv ihracatından elde ettiğimiz geliri bir araştırsın baksın. O bisiklete binmeye devam etsin. Kaç yıl geriden geliyor belli. O bisiklette de bazen sağa bazen sola gidiyor. Hayatları böyle bunların. Dikili ağaçları yok. Öbürü de kalkmış 'Ben Kanal İstanbul'u yaptırmayacağım' diyor. Öbürü ben şu yatırımı yaptırmayacağım diyor. Sizin zaten hayatta bu ülkede yaptığınız bir şey yok ki. Zaten 24 Haziran'da benim aziz milletim kime yürü diyeceğini biliyor. Bu ülkede kim yatırım yapacak onu da biliyor. Yatırım yapmadan istihdam olur mu? Muasır medeniyetler üzerine çıkmak olur mu? Onlar isteseler de istemeseler de biz eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette adımları attık mı? Ulaşımda, enerjide adımları attık mı? Dış politikada güçlü iradeyi ortaya koyduk mu?" açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar