Cumhurbaşkanı Erdoğan Çamlıca Camii’nin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çamlıca Camii’nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, ibadet yapılan yerlere saldırmanın cihad değil terör olduğunu vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çamlıca Camii’nin açılışını yaptı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
3 Mayıs 2019 Cuma 15:40

Çamlıca Camii’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul birbirinden güzel türbeleri ile camileri ile görenleri kendine meftun eden bir şehirdir. İstanbul, semalarında ezanın eksik olmadığı bir şehirdir” dedi

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

İstanbul sevdalıları için koltukların makamların hiçbir önemi yoktur. Yatırımlarımızla İstanbul’u ilmek ilmek dokuyacağız

Burası aynı zamanda bir külliye. Sadece bir camii değil. Sergi salonlarıyla, konferans salonlarıyla, Türk-İslam eserleri müzesiyle burası aynı zamanda büyük bir külliye. Sizlerin de gördüğü gibi Büyük Çamlıca Camii, mimarisi konumuyla muhteşem bir eserdir.

"57 bin 500 metre karelik bir alana kuruludur"

Büyük Çamlıca Camii’nin öne çıkan bazı vasıflarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Çamlıca Camii 57 bin 500 metre karelik bir alana kuruludur. Toplam inşaat alanı 350 bin metrekaredir. Burası ibadet bölümü yanında, konferans salonu, kütüphane, atölyeler, otoparka sahip külliyelerdir. Camimiz 6 minareye sahiptir. Aynı anda camimizde 65 bin mümin ibadetini gerçekleştirebiliyor. Her ne kadar birileri ‘nasıl dolduracaksınız’ deseler de elhamdülillah doluyor.

Engelli dostu olarak inşa edilen külliye içerisinde geleneksel el sanatlarının icrası için de 2500 metrekare alana sahip atölyeler var. Türkiye’nin en büyük camisi vasfını taşıyan bu eser İstanbul’un her noktasından rahatla görülebiliyor.

"Evrensel kardeşliğimiz ilk olarak camide vuku bulur"

Adına ümmet dediğimiz, sınıf, ırk tanımayan evrensel kardeşliğimiz ilk olarak camide vuku bulur. Camiler sadece bir ibadethane değil, günde beş defa uhuvvetimizin mayalandığı yerlerdir.

"İbadethaneleri bombalamanın adı cihad değil, terördür"

Yeni Zelanda’da katliam ile Sri Lanka’daki terör saldırısı tehdidin boyuıtlarını bir kez daha ortaya koymuştur. Artık hiç kimsenin terör karşısında; fakatlı amalı cümleler kurma lüksü yoktur. Bundan sonra hiçbir devlet teröristler arasında iyi kötü ayrımına gidemez. Terör örgütlerine karşı artık daha ilkeli, tutarlı, net bir tavır alınması gerekiyor. İbadethaneleri kan gölüne çeviren vahşi zihniyete artık herkesin dur demesi şarttır. Bunların tamamı insanlığın ortak düşmanıdır. Bizim inancımızda ibadet hakkı kutsaldır. Kimse Kur’anın çizdiği sınırları keyfine göre değiştiremez, helali haram kılamaz. Hiç kimse kendi anlayışına göre kural koyamaz. Hele hele cihad yapıyorum diyerek hiç kimse ibadethanelere saldıramaz. Masumları katletmenin, ibadet mekanlarını bombalamanın adı cihad değil, terördür, vahşettir, cinayettir."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar