Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil'e operasyonu başlattık

Niğde'de vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi hedefimiz bataklığın en büyüğünü kurutmak. Kandil’i ülkemiz ve milletimizi bir tehdit olmaktan, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil'e operasyonu başlattık
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
11 Haziran 2018 Pazartesi 14:31

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitlerimizin mübarek kanlarını asla yerde koymadık. Cudi'de var mıyız, Bestler Dereler'de var mıyız? Afrin'de var mıyız? Bu Bay Kemal ne dedi? Afrin'e girmeyin. Bay Muharrem ne dedi, Afrin'de ne işiniz var. İşte Ömer Halisdemirimiz ne yaptı, hain olan o Semih Terzi'yi alnından indirdi. Vatan hainlerinin hakkı oydu. Halisdemirimiz şehit oldu, makamların en yücesine ulaştı" açıklamasında bulundu.

"Bunların terör diye bir derdi yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cudi'de, Gabar'da, Kato'da teröristlerin inlerini başlarına geçirdik. Bu Bay Muharrem'den, Bay Kemal'den terörle mücadele ile ilgili bir şey duydunuz mu? Onların terör diye bir derdi yok. Bay Kemal terörün destekledikleri ile Ankara'dan İstanbul'a yürüdü." şeklinde konuştu.

"Kandil'e operasyonu başlattık"

Kandil'e operasyonun başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi hedefimiz bataklığın en büyüğünü kurutmak. Kandil, Sincar, oraya da operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik. Vurdular döndüler, bitmedi devam edecek. Kandil’i ülkemiz ve milletimizi bir tehdit olmaktan, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz. Bizim artık İHA’larımız var mı? Bizim artık SİHA’larımız var mı? Bunları artık Amerika’dan İsrail’den almıyoruz, kendimiz üretiyoruz. F-16’larımız koordinatlarını İHA’larımız veriyor ve vuruyor. Terörü bu ülkenin gündeminden tamamen çıkaracağız" vurgusunu yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar