Çin'den yola çıkıp Marmaray ile Avrupa'ya

Çin'den yola çıkıp Marmaray'ı kullanarak Avrupa'ya geçecek ilk yük treni China Railway Express, Ankara Garı'na ulaştı.

Çin'den yola çıkıp Marmaray ile Avrupa'ya
Son Güncelleme: 6 Kasım 2019 Çarşamba 17:34
6 Kasım 2019 Çarşamba 17:23

Tarihi İpek Yolu'nun canlandırılması çalışmaları kapsamında Çin'den yola çıkan ve elektronik aksam taşıyan yük treni Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan'ın ardından Kars üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. Tren, düzenlenen törenin ardından Ankara'da ayrılıp Marmaray'ı geçerek Avrupa'ya ulaşacak, ardından Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovakya'yı geçerek Çekya'nın başkenti Prag'a varacak. Böylece Çin’de üretilen ticari mallar demir yolu ile Türk Konseyi üyesi ülkeler üzerinden Avrupa’ya ulaşmış olacak.

Yaklaşık 850 metre uzunluğundaki "China Railway Ekspress" adlı trenin yolculuğu için Türk Konseyi üyesi ülkeler Kazakistan, Türkiye ve Azerbaycan'ın yanı sıra gözlemci üye olarak Macaristan önemli katkılar sundu. Tren 42 tırın taşıyabileceği ağırlıkta elektronik aksam taşıyor.

Marmaray'dan tarihi yolculuk

Çin'den yola çıkıp Marmaray'ı kullanarak Avrupa'ya geçecek ilk yük treni China Railway Express, Kars üzerinden Türkiye'ye giriş yapmıştı. Trenin Ankara Garı'na ulaşması dolayısıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve Ticaret Bakanı Pekcan'ın katılımıyla tören düzenlendi. "Kuşak ve Yol" insiyatifi kapsamında tarihi Ankara Garı'nda düzenlenen törene, Çin ve bölge ülkelerin yetkilileri de katıldı.

Çin'den Avrupa'ya kesintisiz gidecek ilk yük treni, Marmaray'ı da kullanarak Avrupa'ya ulaşacak ilk yük treni olarak tarihe geçecek. Tren Türkiye'de Ahılkelek, Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, İstanbul (Marmaray) ve Kapıkule (Edirne) güzergahını kullanacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar