CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçim sonuçları hakkında açıklama yaptı. İnce seçim sonuçlarını kabul ettiğini söyledi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
25 Haziran 2018 Pazartesi 11:57

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce basın toplantısında soruları yanıtladı. İnce asparagas haberlerin yalan olduğunu kaçırılma veya tehdit edilme  durumunun olmadığını söyledi.

 İnce şu ifadeleri kullandı:

 "Sayın Erdoğan artık AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayın. Herkesi kucaklayın ben seçilsem AK Parti Genel Merkezi'ne gelip çay içecektim. Herkesi kucaklaklayın. Kimseyi ayırmayın.

Seçime kan bulaşmıştır. Suruç ve Erzurum'da yaşananlar bunu göstermiştir. Seçim sürecinde sandıklara müdahale olduğunu gördük. Seçimde her sandıkta ıslak imza tutanak tutulur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu ıslak imzalı sonuçlardır. Seçim sonuçlarını kabul ediyorum. Bugünden itibaren uygulamaya giren yeni rejim Türkiye için tehlikelidir.

Tek bir kişinin yürütme, yasama ve yargı haline gelmesi beka sorunudur. Bunu yaşayacağız ve bedelini hep birlikte ödeyeceğiz. Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. Parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Toplumsal barışımızı tehdit eden faktörler devam edecektir. Tek adam rejimine geçilmiştir. Geleceğimize dair her zaman büyük endişelerimiz ve kaygılarımız olmaya devam edecektir.

Biz halkımızla bütünleşmeye devam edeceğiz. 3 kişiden 1'inin onayını almış biri olarak takdirinizi kazanmaya devam edeceğim.

Tayyip Erdoğan, bu koşullarda yaşamını sürdüremez, kendileri sorunlarınların nedenidir. Önümüzdeki yerel seçimlere kadar yaşayacağımız süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. Kendi adıma, partime ve seçmenlere yönelik çıkaracağımız sayısız dersler bulunmakta. Yapılanlar eksiklikler içerebilir, bunları tamamlamak zorundayız. Yanlışlarımızı düzeltmeliyiz. Türkiye herkesin Türkiyesi olana kadar mücadelemiz sürecektir.

 SORU-CEVAP

CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?

Cevap vermeyeceğim. Mücadele için milletvekili olmak gerekmez.

CHP yerel seçimlere nasıl hazırlanmalı?

Ben tek başıma CHP'ye akıl verecek konumda değilim. Ortak akılla ortak iyi bulunmalı. CHP'ye yön biçecek durumda değilim.

Niye bugün açıklama yaptınız?

İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça mesaj attım. Haber yapacağını düşünmedim. Bir hata yaptım. Islak imzalı sonuçları bekliyordum. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş. Hata benim, özür diliyorum. Çıkacaktım, hatta 5'e 10 kala YSK'nın önüne gittim. Oy çalmışlar mıdır, evet çalmışlardır. Seçimin sonucunu da kabul ediyorum. Yarışta karşıdakini kutlayamıyorsanız yarışa girmeyeceksiniz. Arada 10 milyon fark var. Kaçtığımız yok, tehdit edildiğimiz yok. Tweetlerle öğrenmeniz yanlış oldu.

CHP'nin temel yanlışı nedir?

CHP'nin yanlışları vardır. Bunları medyanın önünde tartışmam. Bu konulara girmeyeceğim.

Kılıçdaroğlu ile değerlendirme yaptınız mı?

Telefonda konuştuk, yüz yüze geleceğiz.

15 milyon kişiyle yürümeye devam edecek misiniz?

Bitirmiş değilim, yürümeye devam edeceğim. Dün akşam kesinleşmesini istedim, durumu görmek istedim, korktuğumdan değil. Diğer muhalefet partileri çok düşük oy aldı. Onlar biraz yüksek oy alsa zaten ikinci tur olurdu. 8-9 puan fark almış. 41 yıl sonra 30 barajını geçmişiz. Diğer muhalefet partileri de biraz yüksek oy alsa ikinci tur olurdu. Bunu başarabiliriz. 30 barajını yıktık, 50 barajını da yıkarız. Bana yürü derlerse yürümeye hazırım.

Aldığınız oyları nasıl yorumluyorsunuz?

Türkiye'nin nefes alması lazım. Türkiye'nin nasıl kuşatıldığını göreceğiz. Buradan çıkışın yolu sandıklarını incelediğinizde bütün kesimlerden oy almışız. Türkiye'de siyasi yelpazade kim varsa bize yansımış. CHP'lilerin ful oyu var, ülkücüler var, HDP'liler var, AK Partililer var, İYİ Partililer var. Bunu büyütmemiz lazım.

Meral Akşener ve Karamollaoğlu ile görüştünüz mü?

Görüşmedim henüz ama görüşeceğim.

Eldeki tutanaklarda yenilmişseniz yenilmişsinizdir. 'Bunu kabul etmiyorum, sokaklara çıkalım' bu demokrasi değil ki. Açık ara bir durum var, bu demokrasiye saygısızlıktır. Ben o noktada değilim. Galip gelmiştir, yapılacak bir şey yoktur. Galip geldiğinde kutlayamıyorsan yarışa girmeyeceksin.

41 sene sonra 30 barajını açan bir Muharrem İnce siyasetten silinir mi?

Dün akşam Erdoğan ile uğraşacak halim yoktur. Tutanaklarla uğraşıyordum.

Bir, Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül kavga etsin bizim oyumuz artsın, ben bu mantıkta değilim. İki, kaybettim onu kutlamayayım çamur atayım. Bu mantıkta da değilim. Ben gereğini yaparım. Kazanmak için iyi bir hazırlık yapmanız lazım. O hazırlığı yeniden yapacağız. 50 günlük bir kampanyada 41 yıllık 30 barajını aştık. 500 günlük kampanyada neler yapabiliriz

Sayın Erdoğan’ı ziyaret edecek misiniz?

İlk turda hedefim 35’ti. CHP’nin 25 bandı vardı. CHP de bu 25’i aşamıyor, hedef 35’ti. 35’i aşarsak, ikinci turda bu seçimi alırım diyordum. Buna yaklaştık fakat ben İYİ Parti ve HDP’nin de 12 bandında oy alacağını düşünüyordum. Saadet Partisi’ni 3 görüyordum. 12, 12 24. 3 daha 27. Geriye diyordum 73 kalır. Bu 73’ü paylaşırız diyordum. 33-40 diyordum. İkinci turda da muhalefetle bir araya gelerek seçimi alacağız diyordum. Bugün olsa yine aynı şeyi düşünüyorum.

Fakat diğer muhalefet partileri tahminlerimin çok altında aldılar. Biz de 35’e gelemedik ama psikolojik sınırı aştık. Umduğum gibi olmadı ne yazık ki. Erdoğan’ı ziyaret edebilirim. Herkesi ziyaret edebilirim.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

YASEMİN En beğenilen yorum
YANINDAYIZ HER DAİM PES ETMEK YOK.