CHP'nin 2011'de açıkladığı proje hayata geçiyor

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "CHP iktidarında tüm Türkiye’de hayata geçireceğimiz Aile Sigortası’nı ilk Maltepe’de uyguluyoruz." dedi.

CHP'nin 2011'de açıkladığı proje hayata geçiyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
10 Mart 2018 Cumartesi 16:08

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "CHP iktidarında tüm Türkiye’de hayata geçireceğimiz Aile Sigortası’nı ilk Maltepe’de uyguluyoruz." dedi.

"AİLE SİGORTASI'NI İLK MALTEPE'DE UYGULUYORUZ"

Ali Kılıç, "Nisandan itibaren Maltepede geliri olmayan hanelerimize aylık en az 600 TL Aile Sigortası desteği sunacağız. Genel Başkanımız @kilicdarogluk’ndan onayımızı aldık.İlçemize davet ettik. CHP iktidarında tüm Türkiye’de hayata geçireceğimiz Aile Sigortası’nı ilk Maltepe’de uyguluyoruz." açıklamasında bulundu.

AİLE SİGORTASI'NI KEMAL KILIÇDAROĞLU 2011'DE SEÇİM VAADİ OLARAK SUNMUŞTU

2011'de Aile Sigortası projesini anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadelere yer vermişti, "Her şeyden önce AKP’nin yaptığı gibi, “yoksulluğu yönetmeyi” değil yoksulluğu azaltmak ve yok etmeyi amaçlıyoruz, mevcut yoksullar için ise bu sistemi getireceğiz. AKP yoksulluğu yönetmeye çalışıyor, yoksulluğu siyasi amaçlı kullanılıyor, minnet duygusu yaratan yardımlar ile oy dahil kararlarını özgür biçimde veren bireyler yaratılamayacak"

"AİLE SİGORTASI YARDIMLARI VATANDAŞLIK HAKKI"

Aile sigortası yardımlarını “vatandaş hakkı” olarak kabul ettiklerinin ifade eden Kılıçdaroğlu, aile sigortasının Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) kabul ettiği, bizim de 1971 yılında uygulamayı taahhüt ettiğimiz ama uygulamadığımız bir sigorta türü olduğunu söyledi. Şu anda 14 ayrı kurum tarafından 4.1 milyar TL tutarında yardım yapıldığını, aile sigortası ile birlikte tek çatı altında bu yardımların toplanacağını ve devlete ek maliyetin 8.7 milyar TL olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, bu kaynağın rahatlıkla bulunacağını söyledi. Bu rakamın milli gelirin binde 7’si, toplam harcamaların yüzde 1.7’sine denk geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu kadarlık bir harcama kaleminin rahatlıkla kaydırılabilecek bir harcama olduğunu söyledi.

ALİ KILIÇ'A TWITTER'DAN DESTEK MESAJLARI GELDİ

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

emıne En beğenilen yorum
aslinda cok güzel proje nedenidir bilmem chp ye oy vermezler aslinda insan odaklı geleceğe genlerlere bilime cagdas yasama deger verir Görüs fakat insanlara kendimizi anlatamıyorz