CHP'li Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Gazi Yorgun'la ilgili 'yolsuzluk' iddiası

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Gazi Yorgun'un makam ve mevki olarak terfisiyle ilgili bir takım iddialar ortaya çıktı. Uğur Gazi Yorgun'un belediyedeki aylık maaşının 5 bin lira olduğu söylenirken, 5 milyon değerinde de bir dairede oturduğu iddia edildi.

CHP'li Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Gazi Yorgun'la ilgili 'yolsuzluk' iddiası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
5 Nisan 2018 Perşembe 18:48

GÖKTÜRK’TE 5 MİLYON DEĞERİNDE DAİRE

Uğur Gazi Yorgun'un İstanbul Göktürk'te 2016 yılının nisan ayında lüks bir daire satın aldığı iddia edildi. İddialar arasında tapu kayıtlarına göre 2 yıl önceki rayiç bedelin 1.4 milyon lira olduğu, piyasa değerinin ise 5 milyon lira olduğu da var.

UĞUR GAZİ YORGUN’UN YÜKSELİŞİ

Uğur Gazi Yorgun lise mezunu olarak 2005 yılında Şişli Belediyesi’ne işçi olarak girdi. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nde şoför olarak asgari ücretten çalışmaya başladığı bilinen Yorgun, 2014 yerel seçimleri sonrası Belediye Başkanı olan Hayri İnönü’ye yakın koruma görevlisi olarak görevlendirildi. 24 saat İnönü’nün en yakınındaki isim olarak çalışmaya devam etti. Hayri İnönü kendisini 15.02 2016 tarihinde memur olarak atadı.

HEM ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ HEM BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Uğur Gazi Yorgun, İnönü'nün talimatıyla 23.02.2016 tarihinde Özel Kalem Müdürlüğü'ne getirildi. Kısa bir süre sonra da, 28.12.2016 tarihinde belediye başkan yardımcısı olarak atandı. Bu atamanın ardından belediyenin Fen İşleri, Ulaşım Hizmetleri, Destek Hizmetleri, Dış İlişkiler gibi çok önemli yatırımcı birimleri kendisine bağladığı iddia edilen Yorgun, başkan yardımcılığı devam ederken aynı anda İnönü'nün Özel Kalem Müdürlüğü görevini de devam ettirdi.

İNÖNÜ YETKİLERİNİ ELİNDEN ALDI

Mülkiye müfettişlerinin Şişli Belediyesi’ne yönelik yaklaşık 4 aydır yürüttükleri soruşturma sürerken, Hayri İnönü'nün iki yardımcısını görevden uzaklaştırdığı da iddia edildi. Bu gelişmelerin ardından müfettişlerin yazdığı rapor doğrultusunda, İnönü geçtiğimiz hafta Uğur Gazi Yorgun'un yetkilerini elinden alarak, kendisine bağlı önemli birimleri diğer bürokratlara kaydırdığı diğer iddialar arasında yer aldı.

ŞİŞLİ GAZETESİNDEN AÇIKLAMA: YORGUN’UN MAL BEYANI VERME ZORUNLULUĞU VAR

Uğur Gazi Yorgun'la ilgili iddialara ilişkin açıklamalar yapan Şişli Gazetesi, ''Uğur Gazi Yorgun'un devlet memuru statüsüne geçerken kanunen mal beyanı verme zorunluluğu bulunuyor. Şişli Gazetesi olarak Şişli’de kamuya mal olmuş bir yöneticinin mal varlığını açıklamasını ve elde ettiği bu ve diğer servetinin kaynaklarını da göstererek kamuoyunu aydınlatmaya davet ediyoruz. YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ İç İşleri Bakanlığı Müfettişlerini, Şişli Kaymakamı’nı, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’yü ve Şişli Belediyesi Teftiş  Heyeti’ni de gerekli işlemleri yapmak üzere göreve davet ediyoruz. '' ifadelerini kullandı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar