CHP'den ücretli poşet uygulaması hakkında açıklamalar

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK sonrasında basın açıklaması yaptı. Öztrak, "Ücretli poşet uygulamasında vatandaşın 25 kuruş ödeyecek hali olmadığı ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

CHP'den ücretli poşet uygulaması hakkında açıklamalar
Son Güncelleme: 16 Ekim 2019 Çarşamba 12:23
3 Ocak 2019 Perşembe 17:40

Partisinin MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ücretli poşet uygulaması hakkında konuştu. Öztrak'ın ücretli poşetler ve genel ekonomik durumla ilgili açıklamalarından satır başları şöyle:

Enflasyon rakamları

"Bu 2002'den sonra başlayan AKP döneminin en yüksek yılllık enflasyonu ama bakana sorarsanız hedefi tutturmuşlar. Bu olsa olsa sarayda içilen efulilerin, badem unuyla pişen yemeklerin yan etkisidir. Türkiye, enflasyonu en yüksek olan 10 ülke arasında girmeyi başardı."

"Üretici enflasyonu yüzde 33,6 oldu. 16 sene sonra bu ülkeye geldiğinden çok daha yüksek bir ÜFE saray tarafından yaşatıldı. Bu bazı sektörlerdeki vergi indirimlerine, zorunlu indirimlere, TÜİK başkan yardıcmısının değişmesine rağmen gerçekleşti. Yüzde 7 denen hedeften yüzde 90 sapmayı ifade ediyor. Bu başarı mı?"

"Saray, poşet parası toplayıp çevreyi koruyacakmış"

"Bu makyajları akanlara göre memurlara emeklilere enflasyon farkı verilecek. Bu hiçbir işe yaramayacak. Mutfaktaki yangın yetmezmiş gibi alışveriş poşetlerini parayla satmaya başladılar. Saray, poşet parası toplayıp çevreyi koruyacakmış. Bu iktidar çevreyi korumakta samimiyse önce ihanetten vazgeçecek. Saray yandaşları ülkeyi rant için talan ederken kimse poşet parasının çevreyi korumak için çıkarıldığını bize anlatmasın."

"Mutfakta yangın büyüyor"

"Mutfakta yangın büyüyor bu da yetmezmiş gibi vatandaşa 25 kuruşa poşet satıyor. Bir yandan İngiltere'den en fazla çöp ithal eden ülke olacağız bir yandan da çevreci olacağız."

"Bu hükümet çevreci ise önce çevreyi katletmekten vazgeçilecek. Saray'ın yandaşları ülkenin doğasını rant uğruna katlederken bu tür uygulamalar samimiyetsizdir."

"Bir öneride bulunacağım. Çevreyi korumak için 2 yöntem var. Ya kirleteni cezalandırırsınız ya kirletmeyeni ödüllendirirsiniz."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar