CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan: Hükümet öküz altına buzağı koyuyor

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İçişleri Bakanlığı'nın görevden aldığı Murat Hazinedar'la ilgili açıklama yaptı.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan: Hükümet öküz altına buzağı koyuyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
4 Ocak 2018 Perşembe 18:57

Bülent Tezcan'ın konuşmasının satır başlıkları;

Aradan bir hafta geçtikten sonra bu kumpasın 1 adımını daha attılar. Sayın Haznedar haksız bir şekilde görevinden uzaklaştırdı. İçişleri Bakanlığı'nın bu kararında adalet yoktur. Başlattıkları bu kumpasın bir adımını daha attılar.  Kendi belediye başkanlarına 'istifa et ya da mahkeme' demiştir. Sonra da bize dönüp bu kirli pazarlığı, bize tavsiye ederek siz de yapın yoksa bunlarla ilgili yasal işlem yapılacak demiştir. Biz bu pazarlığın parçası olmayacağız dedik. Ancak bizim belediyelerimizde aradıklarını bulamayanlar, gerekçe yaratma peşine düşmüştür. 1 Aralık yazılı tarihte İçişleri Bakanlığı, ''Ben Beşiktaş Belediye Başkanı'nı görevden alacağım ama gerekçe yok diyor.'' Beşiktaş Belediyesi'ne müfettiş ordusu gönderiyorlar ama yine  bulamıyorlar. Milli irade gaspıdır.

Belediye başkanlarımızın verilemeyecek hesabı yoktur. Aradıklarını bulamayanlar gerekçe yaratma peşine düşmüştür. Beşiktaş Belediyesine yeni bir müfettiş ordusu yığdılar. Bu bir hükümet kumpasıdır. Bu hükümet belediye başkanlarına kumpas kurmaktadır. Beşiktaş Belediyesi'ne ve Ataşehir Belediyelerine hükümet eliyle kumpas kurmaktadır. Bu hükümet oy verip başkan seçenlerin hakkını gasp etmiştir. Bu adaletsiz saldırıları göğüsleyeceğiz. Soruşturmalarda Beşiktaş Belediye başkanını suçlayan bir delil ve belge bulamamıştır. DANIŞTAY ortada soruşturulacak bir şey yoktur diye karar vermiştir. Buna rağmen Beşiktaş Belediye Başkanı görevden alınmıştır.

"BEŞİKTAŞ'A YÖNELİK MAUMALE HALKA YÖNELİK BİR MUAMELEDİR"

Beşiktaş'a yönelik muamele halka yönelik bir muameledir. Hükümet biz uzaklaştırma kararını verdik siz delil bulun diye irade göstermiştir. Bu karar boşa çıkacaktır. Bundan şüphe yok. Bunlar FETÖ usulü uygulamalardır. Sistematik olarak önce havuz medya ile yayınlar yapılıyor. Beşiktaş Belediye Başkanı kendisine yönelik iddialara tek tek yanıt verdi. Önümüzdeki seçimleri kaybedeceğini anlayan hükümet, CHP'li belediyeleri işlevsiz hale getirmek istemektedir. Bu hesap başarı olmayacaktır. Bu kumpasçı hükümet önümüzdeki yerel seçimlerde tokadı yiyecektir. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Sayın Genel Başkanımız yarın İstanbul'a gidecek. Bu haksız kararı bir kez daha duyuracağız. Belediye Başkanlarımızın verecek hesabı olmadığını biliyoruz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar