CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakim karşısına çıkabilir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi'nin 2016'da HDP ve Cumhuriyet gazetesi tutuklamaları sonrası açıkladığı bildiri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakim karşısına çıkabilir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
1 Aralık 2017 Cuma 09:27

CHP Parti Meclisi’nin (PM) 6 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirdiği toplantının ardından yayınladığı bildiri nedeniyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil bütün PM üyeleri hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

CHP Parti Meclisi, geçen yıl HDP ve Cumhuriyet gazetesine yönelik tutuklamalar üzerine olağanüstü toplanarak bildiri yayımladı. Bildirinin ardından soruşturma başlatıldı.

Söz konusu dört maddelik bildiride, “FETÖ, PKK ve IŞİD terör örgütlerine yardım ve yataklık eden Saray ve AKP yöneticileri, demokrasimize ve ülkemizin bekasına yönelik en büyük tehdittir” ifadeleri yer aldı.

AK PARTİ VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hürriyet'in haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Kasım 2016 tarihinde avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi (PM) üyeleri hakkında, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Genel Merkezi ise aynı bildiri nedeniyle ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçunu düzenleyen TCK’nın 301. Maddesi’ne ilişkin suç duyurusu yaptı.

KILIÇDAROĞLU HAKİM KARŞISINA ÇIKABİLİR

Başlatılan soruşturma kapsamında PM üyesi milletvekilleri hakkında, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan fezlekeler hazırlandı ve TBMM’ye gönderildi.

TCK’nın 301. Maddesi’ndeki suçlar için yapılacak soruşturma için Adalet Bakanlığı’nın izni bekleniyor. Dosyaları ayrılan, milletvekilli olmayan PM üyeleri hakkındaki soruşturma ise sürüyor.

Haberde, vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması durumunda Kılıçdaroğlu dahil tüm PM üyelerinin hâkim karşısına çıkabileceği belirtiliyor.

CHP'DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Fezleke düzenlenmiş olması bile orada yazanların ne kadar haklı olduğunun kanıtıdır” görüşünü savundu.

Hakkında fezleke düzenlenen İstanbul milletvekili İlhan Cihaner ise “İlk kez bir partinin Parti Meclisi’ne tümden soruşturma açılıyor” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar