CHP Genel Başkan adayı Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapar?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yeni rakibi Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir? Yalova milletvekili Muharrem İnce ve İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal'dan sonra CHP Genel Başkanı olmak için adaylığını açıklayan Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşındadır?

CHP Genel Başkan adayı Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapar?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
25 Ocak 2018 Perşembe 14:12

CHP Genel Başkan adayı Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yalova milletvekili Muharrem İnce ve İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal'ın ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine CHP Genel Başkanlığı'na aday olan Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir ve ne iş yapar merak ediliyor. 29 Ocak'ta Ankara'da ana muhalefet partisi liderliği için adaylığını açıklayacak olan Yargıçlar Sendikası eski Başkanı merak uyandırdı. Zira diğer adaylar Muharrem İnce ve Ümit Kocasakal gibi çok ekranlarda görünen, tanınan bir isim değil. Peki Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapar?

Ömer Faruk Eminağaoğlu, 1967 yılında Artvinde dünyaya geldi. 1988 yılında da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Türkiye'nin dört bir yanında yargıçlık ve Cumhuriyet savcılığı görevlerinde bulunan Eminağaoğlu, Yargıçlar Sendikası eski Başkanı'dır.

SENDİKACILIKTAN GELEN BİR İSİM ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU: Türkiye'de yargıç ve savcıların örgütlenmesinde bir ilk olan Yargıçlar ve Savcılar Birliği'ni dernek statüsünde kuran Ömer Faruk Eminağaoğlu, kısa adı YARSAV olan birliğin kurucu başkanlığını ve bir dönem de başkanlığını üstlendi.

Yine Türkiye'de yargıç ve savcıların ilk sendikası olan YARGI-SEN'in kurucu başkanlığını ve bir dönem de başkanlığını yaptı. Bu sendika kapatılınca, halen yargıç ve cumhuriyet savcılarının tek sendikası olan Yargıçlar Sendikası'nın kuruluşunda yer aldı ve kurucu başkanlığını ve bir dönem de başkanlığını yaptı.

Aldığı ödüller: 51 yaşındaki Ömer Faruk Eminağaoğlu, İstanbul Barosu Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü, Dil Derneği Onur Ödülü olmak üzere birçok ödül aldı.

CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN SORUŞTURMA: Hakkında açılan dört ceza davasından da beraat etti. Halen Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla hakkında devam eden bir ceza soruşturması bulunmaktadır. Yine bu bağlamda en çok disiplin soruşturması geçiren yargıç ve cumhuriyet savcısı oldu.

Öte yandan, "Ergenekon'un yargı kolu sorumlusu" olması iddiasıyla soruşturmaya tabi tutuldu. 4 kez yargılanan Eminağaoğlu, meslekte en çok yargılanan yargıç oldu ve hepsinden beraat etti.

YARSAV kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Haziran 2016 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yüksek öğrenim yapmadığı ve diploması olmadığı gerekçesiyle, “Resmi evrakta sahtecilik” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

2015'DE MİLLETVEKİLİ ADAYIYDI: CHP üyesi olan Ömer Faruk Eminağaoğlu, 2015 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde aday olmak için yargıçlık mesleğini bıraktı. Eminağaoğlu, halen Ankara'da serbest avukatlık yapmaktadır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar