Cavit Çağlar: Hallederiz komutanım

CNN Türk ekranlarına konuk olan iş adamı Cavit Çağlar Rus savaş uçağının düşürülmesin sürecinde bozulan ilişkilerin nasıl düzeltildiğini açıkladı.

Cavit Çağlar: Hallederiz komutanım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
3 Aralık 2017 Pazar 11:19

CNN Türk'te, Hakan Çelik'in sunumuyla ekrana gelen 'Hafta Sonu' programına  konuk olan iş adamı Cavit Çağlar Rus savaş uçağının düşürülmesi sürecinde bozulan ilişkilerin nasıl düzeltildiğini ve kendisinin sürece nasıl katkıda bulunduğunu açıkladı.

Cavit Çağlar, "Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la dostluğumuz eskiye dayanıyor. Akar ile sohbet ederken konu Rusya’yla bozulan ilişkilere geldi.  Ben de kendisine 'hallederiz komutanım' dedim. O da bana ‘dalga geçme Cavit’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız talebi olursa Rusya’daki dostlarımızı araya sokabileceğimizi söyledim." şeklinde konuştu.

"DÜNYA BARIŞI İÇİN MÜCADELE EDEN İKİ LİDER VAR"

Türkiye-Rusya ilişkilerini bozan pek çok unsur olabilir. FETÖ'de ya da diğer devletlerin organizasyonu olabilir. Ortadoğu'ya şekil verilmek isteniyor. Kürtler devlet kurmak istedi ellerinde patladı. Dünya'da barış için uğraşan iki lider var biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diğeri ise Putin. Sayın Cumhurbaşkanı'mız oyun kurucu olarak tarihin akışını değiştirdi.

CAVİT ÇAĞLAR'A NİŞAN VERİLMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara-Moskova ilişkilerinin normalleşmesinde  rol oynayan işadamı Cavit Çağlar'ı dostluk nişanına layık gördü. İmzaladığı kararname ile Çağlar'a "Özel Dostluk Ödülü" verilmişti

 

CAVİT ÇAĞLAR KİMDİR? 

1944 yılında Yunanistan Gümülcine‘de fakir bir ailenin oğlu olarak doğmuştur. Ailesi 1946 yılında Türkiye’ye göç etti ve Manisa Akhisar‘a yerleşti. Babası 1961 yılında veremden öldü. Para kazanmak için benzincide çalışıp, araba camı sildi. Liseyi bitirdikten sonra 1963 yılında ailesi ile İstanbul‘a taşındı. Mahmutpaşa‘da tezgâhtarlık yaparak işe başladı.

Babasından kalan 16.000 lira ile 1967 yılında bir arkadaşı ile Bursa‘da Uygun İpek isimli bir firma kurdu. Hemen ardından Yapı Kredi bankasından 75 bin liralık ilk kredisini alarak işini geliştirdi. 1967 yılının ortasında askere gitti ve askerliğini Ankara‘da yaptı.

1968 yılında Adalet Partisi Gençlik Kolları’na katıldı. 1970 yılında dayısı Şükrü Şankaya ile ortak oldu ve kumaş ticareti yapmaya başladı. Dayısı Şükrü Şankaya 1973-1974 sezonunda Bursaspor Kulübü başkanlığı yaptı. 1977-1980 yılları arasında Cavit Çağlar’ın işleri Bülent Ecevit döneminde yükselişe geçti.

1979 yılında dayısıyla birlikte Nergis Tekstil şirketini kurdu. 1983 yılında da Yeşim Tekstil’i kurdular.

1981 yılında Bursaspor başkanı oldu ve geniş kitlelerce tanındı. 1980′li yılların sonuna doğru 30 şirket ile Nergis holdingin sahibi oldu.

Eski bakanlardan İhsan Sabri Çağlayangil vasıtası ile 1980 sonrası siyaset yasağı olan Süleyman Demirel ile tanıştı. 1987 yılında Bursa’dan DYP milletvekilli adayı oldu ve seçildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar