Bülent Turan'dan yerel seçim açıklaması

Habertürk ekranlarına konuk olan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada, "AK Parti'nin İstanbul'u kaybetme ihtimalini görmüyorum" dedi.

Bülent Turan'dan yerel seçim açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
3 Ekim 2018 Çarşamba 22:31

Cumhur İttifakı hakkından açıklamalarda bulunan Bülent Turan, "Genel seçimlerde yaptığımız ittifakı hukuken yerel seçimlerde yapma şansımız yok. Cumhur İttifakı’nı bir yerel seçim konusu yapılmasını çok doğru bulmuyorum. AK Parti’liler ve MHP’liler bu konuda duruşunu ortaya koydu. Biz kurulan bu ittifakla Türkiye’ye operasyon çekmek isteyenlere meydan okuyoruz. Operasyon çekemezsiniz diyoruz." açıklamasında bulundu.

"AK Parti’nin şu an İstanbul’u kaybetme ihtimalini görmüyorum"

İstanbul kaybedilirse Cumhurbaşkanlığı sistemi tartışmaya açılır mı? sorusuan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan şu yanıtı verdi:  Şahsi kanaatimdir ki şu ana kadar halkın kazanımı olan hiçbir şey geriye gitmemiştir. Hangi değişim olursa olsun. Türkiye’de tartışmasız Cumhurbaşkanlığı sistemi hayata geçmiştir. Bu tartışmalar artık geride kaldı. AK Parti İstanbul’u yerel seçimlerde asla kaybetmeyecek. Anketleri ve CHP’nin ortaya koyduğu iddiayı iyi takip ediyorum. Hangi iddia ile CHP İstanbul belediyesini alacak ki? AK Parti’nin şu an İstanbul’u kaybetme ihtimalini görmüyorum. Tabii ki tedbir alacağız daha çok çalışacağız…. Ama AK Parti kaybediyormuş tarzı söylemleri doğru bulmuyorum. AK Parti’nin belediye vizyonu var, bize en yakın oy oranı olan CHP var. Bizim vizyona yakın hangi eylemi var ki İstanbul’u alsın? İstanbul’da AK Parti, eksiklerimiz var bunu biliyoruz ama aşma vizyonumuz var diyor. Biz bunları revize edip çözümlere ulaştırıyoruz. Bizim düşüş yaşadığımız dönemlerde CHP’nin başarılı olduğu için olmadı bu durum. Hatalar yaptık oylarımız düştü. Hataları toparladık oylarımız arttı. Bazı yerlerde seçim gelmeden bile revizyonlara gittik. Seçimlerde aldığımız dersi çok iyi okuduk. Cumhurbaşkanımızın yüzde 52’si ile AK Parti’nin yüzde 42’sini çok iyi değerlendirdik. Halk Tayyip Erdoğan’a çok daha güvendi.  Biz yüzde 42,5 rağmen eksiklerimizi tartışıyoruz. Nasıl bir puan daha fazla alırızı tartışıyoruz. Az önce sayın Tezcan’ı dinledim yüzde 20’e düştüler hala nasıl başarılı görünürüz diye söylemlerde bulunuyor. Kendilerini kandırmaya çalışıyorlar.  

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar