Boşnak ve Balkan dernekleri Kütahyalı'ya dava açıyor

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan “Beyaz Futbol” programında, gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı kendisine yapılan şakayı “Kusturmalı Boşnak Saksosu”na benzetti.

Boşnak ve Balkan dernekleri Kütahyalı'ya dava açıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
20 Kasım 2017 Pazartesi 15:48

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan “Beyaz Futbol” programında, gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı kendisine yapılan şakayı “Kusturmalı Boşnak Saksosu”na benzetti. Konuyla ilgili olarak 13 Balkan ve Boşnak derneği Kütahyalı'ya dava açma kararı aldı.

Balkan ve Boşnak dernekleri de konuyla ilgili açıklama yaptı. 13 derneğin “Ortak kamuoyu duyurusudur!” diyerek yaptığı açıklamada, “Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir”ifadeleri kullanıldı.

Boşnak ve Balkan dernekleri Rasim Ozan Kütahyalı hakkında hukuki işlem başlatacaklarını açıkladı.

İşte Boşnak ve Balkan derneklerinin yaptığı açıklama:

Rasim Ozan Kütahyalı açıklama yaptı

Rasim Ozan Kütahyalı programda sarf ettiği sözlerle ilgili olarak Twitter hesabından yazılı açıklama yaptı. Kütahyalı açıklamasında, "Ben Bosna coğrafyasının ve Boşnak halkının hayranı bir adamım" şeklinde yaptığı açıklama şu  ifadelerle devam etti; 

Saffet Sancaklı'dan Rasim Ozan'a: Şerefsiz oğlu şerefsiz

Turkiye Gündemi yazarı Müşerref Seçkin haberine göre; Beyaz TV'nin sahibi Osman Gökçek'i sabah erken saatlerde telefonla aradığını söyleyen Saffet Sancaklı: "O şahsın ekrandan alınmasını istedim" dedi. Saffet Sancaklı, Osman Gökçek'in kendisine "haberim yok olaydan" dediğini kaydetti.

Saffet Sancaklı Turkiye Gündemi yazarı Müşerref Seçkin'e şu açıklamayı yaptı. "Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım."

Hidayet Türkoğlu'ndan Rasim Ozan Kütahyalı'ya: Aşağılık, adi

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı  Hidayet Türkoğlu resmi Twitter hesabından "Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum." yazdı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar