Binali Yıldırım Meclis Başkanı mı olacak?

24 Haziran’da yapılan seçimle birlikte görevi sona erecek olan Başbakan Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı’na aday olarak gösterileceği öne sürüldü.

Binali Yıldırım Meclis Başkanı mı olacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
26 Haziran 2018 Salı 11:04

 24 Haziran seçimleri sonrası Türkiye’de yeni bir sistem olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uygulanacak. Yeni sistemde Başbakanlık olmayacak. Türkiye gazetesinde yer alana habere göre Son Başbakan Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı’na aday gösterileceği iddia edildi.

İLK OTURUMU KİM YÖNETECEK?

 YSK resmi sonuçları 5 Temmuz günü açıklayacak.  TBMM’de ilk oturumu en yaşlı üye olan Deniz Baykal’ı yapması gerekiyor. Sağlık sorunlarında dolayı Baykal’ın bu görevi icra edememesi halimde ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görevi üstlenmesi bekleniyor. Bahçeli de görevi üstlenmezse CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici veya AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün, görevi yapacağı belirtildi.

 TBMM’nin 8 Temmuz’da ant içmesi bekleniyor. TBMM’de yapılacak başkanlık seçimi için adayların 13 Temmuz’a kadar bildirilmesi gerekiyor. Seçimlerin ise 18 Temmuz’a kadar yapılmasının gerektiği belirtildi.

Meclis iç tüzüğüne göre, ilk iki oylamada 400, üçüncü oylamada 301, dördüncü oylamada ise en fazla oyu alan aday Meclis Başkanı seçiliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar