Bilim dünyası şokta! Eşinin spermi öldürüyordu!

ABD'de bilim insanlarını şoke eden bir olay yaşandı. Maryland eyaletinde yaşayan bir kadın eşiyle cinsel ilişki sonrasında aniden fenalaştı. Yapılan incelemeler sonucunda adamın sperminin kadını hastanelik ettiği belirlendi.

Bilim dünyası şokta! Eşinin spermi öldürüyordu! - Sayfa 1

ABD’nin saygın tıp dergilerinden American Journal of Medicine’de yayınlanan bir makalede 46 yaşındaki kadının eşiyle cinsel ilişkiye girdikten sonra hastanelik olduğu ve ölümden kılpayı kurtulduğu detaylarıyla aktarıldı.

1 9
 
Bilim dünyası şokta! Eşinin spermi öldürüyordu! - Sayfa 2

Doktorlar Mark Marchitto, Devin Petrone ve Jeremy Gradon’un hazırladığı makalede Baltimore’daki Sinai Hastanesi’nin yoğun bakım servisine baş dönmesi, ishal, terleme ve ellerde ve ayaklarda kaşıntı semptomlarıyla getirilen bir kadının şaşkınlık yarattığı aktarıldı.

2 9
 
Bilim dünyası şokta! Eşinin spermi öldürüyordu! - Sayfa 3

Makalede, “Doktorlar ilk olarak sepsisten şüphelendi fakat testler yapıldıktan sonra anafilaksik şok yaşandığını anladı” şeklinde doktorların hastanın durumunu tam olarak kavrayamadıkları belirtildi.

3 9
 
Bilim dünyası şokta! Eşinin spermi öldürüyordu! - Sayfa 4

Öte yandan genç kadının eşiyle konuşan doktorlar adamın bakteriyel enfeksiyon geçirdiğini ve bu sebeple penisilinin bir farklı türü olan antibiyotik nafsilin kullandığını anladı.

4 9