Berkin Elvan davası ertelendi

Gezi olayları sırasında gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün yoğun bakım ünitesinde kalan Berkin Elvan'ın (15) ölümüne ilişkin dava 13 Aralık'a ertelendi.

Berkin Elvan davası ertelendi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
16 Kasım 2017 Perşembe 15:49

Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün yoğun bakımda kalan 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin davanın üçüncü duruşması görüldü. Sanık polis F.D.'nin tutuklanması yönündeki talebi reddeden mahkeme, davayı 13 Aralık'a erteledi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'olası kasıtla öldürmek' suçundan müebbet hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanık polis F.D. Van'dan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Ancak Van'da elektrik kesintisi nedeniyle SEGBİS bağlantısı bir süre yapılamadı. SEGBİS bağlantısı kurulduktan sonra duruşmaya devam edildi.

'TEKNOLOJİK ALTYAPI UYGUN DEĞİL'

Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, olaya ilişkin görüntülerin iyileştirilmesi için TRT'ye gönderilen yazıya kurumdan gelen cevap yazısında, 'Eski dönemlere ait görüntülerin iyileştirilmesi hususunun filmler için geçerli, CD ve kasetlere aktarılan veya güvenlik kamerası gibi teknik cihazlardan alınan görüntülerin iyileştirilmesi ve netleştirilmesinin teknolojik altyapısının uygun değil' dendiğini aktardı.

'TÜBİTAK RAPORU UTANÇ VERİCİ'

Dava dosyasına, olaya ilişkin görüntüler üzerinde 'sis-pus giderme' programı ve görüntü parlaklık-karşıtlık ve keskinleştirme, büyütme filtresi uygulanarak iyileştirme yapıldığı belirtilen TÜBİTAK raporu ulaştı.

Elvan ailesinin avukatı Can Atalay, "Bu rapor utanç verici. TÜBİTAK raporunda iyileştirme olmadığı açık. İyileştirmek bir yana tamamen bozmuş ve delilleri karartmış" dedi. Atalay ayrıca, mahkemeye gönderdiği yazı nedeniyle TRT çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

SANIĞIN UZAK TUTULMASI İSTENDİ

Sanık F.D'nin avukatlarından Didem Boz ise SEGBİS'teki sorundan kaynaklı duruşmanın ertelenmesini ve sanık F.D'nin duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardan vareste tutulması talebini tanık dinleneceği gerekçesiyle, tutuklanması yönündeki talebi de duruşmaları takip etmiş olması nedeniyle reddetti. TRT çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunulması talebini de reddeden heyet, davayı 13 Aralık'a erteledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar