için kaldı

Berfin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berfin davasında verilen karara "Geçenlerde bir namussuz bir alçak kızımızın yüzüne kezzap atıyor. Mahkeme 13 yıl ceza veriyor. Bu karar kanuni ama hukuki değil" şeklinde tepki vermişti. Olayın mağduru 20 yaşındaki Berfin Özek, Erdoğan'ın sözleriyle hakkında konuştu.

Berfin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ilk yorum
Son Güncelleme: 10 Ocak 2020 Cuma 15:56
10 Ocak 2020 Cuma 10:45

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Berfin Özek'e asit türü sıvı atması atarak yüzünün bir bölümünün yanmasına, sağ gözünü de kaybetmesine neden olan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik, 'kasten yaralama' suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erdoğan tepki göstermişti!

Erdoğan kınu hakkında şu açıklamaları yapmıştı:

“Geçenlerde bir namussuz bir alçak kızımızın yüzüne kezzap atıyor. Mahkeme 13 yıl ceza veriyor. Kızımızın gözü gidiyor. Kanunun en yüksek oranı bu. Şimdi diyorum ki ben de, bunu da bizim getirdiğimiz söyleniyor. Arkadaşlar diyorum, siz neden kanun diyerek bize böyle cevap yolunu buluyorsunuz. Ben hak, hukuk, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı, hukuku ve adaleti arayacaksınız. Kendi kızının başına gelmiş olsa, kanunlara mı bakacaksın. Bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınızın sesine kulak verin”

RS FM'de Atilla Güner'in Akşam Postası programına konuk olan Özek'in Avukatı Mehtap Sert, olayı şöyle anlattı:

"Berfin ilk duyduğunda çok heyecanlandı. Mutluluktan ağladı, konuşamadı. Cumhurbaşkanının açıklama yapmasını ben de çok anlamlı buluyorum. Sanık ile beraber yaşamıyorlardı. Bir süre flört etmişler, şiddet uyguladığı için Berfin ayrılmış. Askerden geldikten sonra Berfin’le barışmak istemiş, görüşmek istememiş. Berfin'in ailesi de görüşmelerini istemiyormuş. İntikam alacağını söylemiş ve bunlar soruşturmanın hazırlık aşamasında sanığın arkadaşları tarafından da dile getirildi."

Kalbinin atıyor olması hayatta olduğunu göstermez"

Avukat Sert, şöyle devam etti:

"Berfin ile barışmak istiyor. Berfin kabul etmeyince takip etmeye başlıyor. Berfin dershaneden çıkıp evine giderken evinin önünde bu eylemi gerçekleştiriyor. Evlerinin karşısındaki caminin kamerasından görüntüleri çıktı. Kendisine asit sıçramasın diye kıyafetlerinin üzerine eşofman giymiş, eline iki kat eldiven, yüzünü de bereyle kapatıyor. Kendisinin gözaltına alınması ihtimaline karşı nerede olduğunu söyleyebilmek için bir arkadaşını arıyor ve onun yanına gidiyor. O saatte başka yerde olduğunu dile getirdiğinden savcının talimatıyla kamera görüntülerine bakıldığında orada olmadığı anlaşılıyor. 1.5 litre asit dökmüş olması ve hazırlık aşaması dikkate alınarak 12 yıl ceza verildi. Berfin’e biz hep şunu söyledik. Adalet sağladığında çektiğin acıları unutacaksın çünkü en önemli şey adaletin sağlanması. Berfin yaşıyor evet. Ama kalbinin atıyor olması hayatta olduğunu göstermez."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar