Benzin ve motorine zam

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı motorin grubunda 10, benzin grubunda 15 kuruş fiyat artışı meydana gelmiştir. Artışlar pompa fiyatlarına yansıyacaktır

Benzin ve motorine zam
Son Güncelleme: 17 Nisan 2020 Cuma 17:07
17 Nisan 2020 Cuma 17:04

Benzin ve motorine zam… Benzinin litre fiyatına 15, motorinin litre fiyatına 10 kuruş zam geldi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından aldığı bilgiye göre, söz konusu artışlar pompa fiyatlarına bu gece yarısı itibarıyla yansıyacak.

Başkent Ankara'da ortalama 5,24 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,39 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 5,10 liradan 5,25 liraya, İzmir'de 5,27 liradan 5,42 liraya yükselecek.

Ankara'da ortalama 5,16 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,26 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 5,08 liradan 5,18 liraya, İzmir'de 5,19 liradan 5,29 liraya yükselecek.

Uluslar arası piyasalarda Brent petrol ve akaryakıt fiyatları aşağı ve yukarı yönlü günlük hareketlere devam ediyor. “OPEC+” ülkelerin petrol üretimini günlük yaklaşık 10 milyon varil kısma kararı sonrasında fiyatı bir miktar yükselen Brent petrol, daha sonra gevşedi ve halen 28 dolardan işlem görüyor.

Küresel piyasalarda motorinin tonu, 238 dolardan 251 dolara çıktı. Benzinin tonu da 203 dolardan 215 dolara yükseldi.

Otogazda da fiyat artışı meydana geldi

BU gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı Otogazda 5 kuruş fiyat artışı meydana gelmiştir. Artışlar pompa fiyatlarına yansıyacaktır

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar