Bedelli askerlikte son durum! Bedelli askerlik 2018'de çıkacak mı?

Bedelli askerlikte son durum! Bedelli askerlik 2018'de çıkacak mı? Bedelli askerlikle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aslında bedelli askerlik şu anda hükumetimizin gündeminde değil. Böyle bir durum yok." şeklinde konuşmuştu.

Bedelli askerlikte son durum! Bedelli askerlik 2018'de çıkacak mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
29 Nisan 2018 Pazar 16:10

24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de en çok konuşulan konulardan biri de bedelli askerlik oldu. Binlerce kişi, bedelli askerlikte son durum! Bedelli askerlik 2018'de çıkacak mı? sorularına yanıt arıyor. Son durumu sizler için haberimizde derledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerlikle ilgili olarak ne söyledi?

"BEDELLİ ASKERLİĞE MÜSPET BAKIYORUZ"

CNN Türk ortak yayınına konuk olan Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlik sorusuna, "Bir yandan terörle mücadele veriyoruz bir yandan bedelli. Bu istismar edilecek bir konu gibi görünüyor. Bedelli askerliğe bakış açımız müspet. Bedelli askerlik dikkate alınması gereken bir talep'' açıklamasında bulunmuştu.

 

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN RİYASETİNDE ALINACAK KARAR HEPİMİZ İÇİN GEÇERLİ OLACAKTIR"

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Başbakanımız, bu konuya müspet bakıyorum dedikten sonra hükümetimiz mutlaka bu konuyu değerlendirecektir. Bu konuda hükümetimizin yaptığı değerlendirmenin sonucunda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde alınacak karar hepimiz için geçerli karar olacaktır. Başbakanımızın 'ben buna müspet bakıyorum' ifadesi çok önemli. Bunun sonucunda artık hükümet değerlendirmesini beklememiz gerekiyor." yanıtını vermişti.

 

"BİZİM GÜNDEMİMİZDE BEDELLİ ASKERLİK DÜZENLEMESİ YOK"

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ''Dün Başbakanımıza bu konuda kişisel görüşünü sordu arkadaşlar. Başbakanımız da 'Bu konuda benim düşüncem müspet' dedi. Yani 'bizim gündemimizde bir düzenleme var bizim gündemimizde bir çalışma var' gibi bir ifade kullanmadı. Bizim gündemimizde böyle bir şey var mı? Bizim gündemimizde bedelli askerlikle ilgili düzenleme yok." şeklinde konuşmuştu.

 

"BU DÖNEMDE BEDELLİ ASKERLİĞİ GÜNDEMİMİZE ALMAK ŞEHİTLERE VE GAZİLERE SAYGISIZLIK OLUR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aslında bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil. Böyle bir durum yok. Ve hele hele bir tarafta tabi Afrin, bir tarafta Fırat Kalkanı harekatı bunların olduğu bir dönemde bunu gündemimize almak şehitlerimize özellikle gazilerimize saygısızlık olur. Bu işlerin istismarını yapanlar da çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır, atılması gereken adım varsa bu adımlar atılır. Ama şu anda böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil." vurgusunu yapmıştı.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

İnat Etmeyin Artık En beğenilen yorum
Vekiller biraz çalışmalı. Ondan bundan çekinip mecliste ağızlarını açamıyorlar. Kıyak emeklilik için mi vekil oldunuz. Çalışın biraz. Milyonlarca insan bedelli bekliyor. Biriniz çıkıp konuşmuyor. Şahsi görüşlerinizi değil vatandaşın taleplerini konuşun. Avrupada 3 yılını tamamlamış bir Türk vatandaşı hala 1000 euro ödeyip bedelli askerliğini yapabiliyorken neden ülkemdeki vatandaş bu haktan faydalanamıyor. Afrin operasyonu var dediniz Fırat operasyonu var dediniz, bedelli olmaz dediniz. Avrupalardan ve elalemin ülkesinden, ülkemin vatandaşına ne zaman sıra gelecek.