Başbakan Yıldırım: Bedelli askerliğe bakış açımız müspet

CNN Türk ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Bir yandan terörle mücadele veriyoruz bir yandan bedelli. Bu istismar edilecek bir konu gibi görünüyor. Bedelli askerliğe bakış açımız müspet. Bedelli askerlik dikkate alınması gereken bir talep" yanıtını verdi.

Başbakan Yıldırım: Bedelli askerliğe bakış açımız müspet
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
27 Nisan 2018 Cuma 20:36

Başbakan Binali Yıldırım, Abdullah Gül'ün adaylığıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "AK Parti, Abdullah Bey'e bütün görevleri verdi. Bundan sonrası tekrara girer. Zorlamayla siyaset yapılmaz. Ben partinin yanındayım demeliydi. Bize ne ya aday olursa olur." açıklamasında bulundu.

"BİRİNCİ TURDA SEÇİMİN BİTECEĞİ GARANTİ DEĞİL"

24 Haziran seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım "Biz seçime hazırız. Hiç seçim olmayacak gibi dururuz ama yarın seçim olacak gibi hazırız. Hiçbir şey garanti değil. Birinci turda seçimin biteceği garanti değil." şeklinde konuştu.

"SP'NİN ERBAKAN'LA ALAKASI KALMAMIŞTIR"

Saadet Partisi'nin seçim politikasıyla ilgili Başbakan Yıldırım, "Bugünkü Saadet Partisi’nin Erbakan’la alakası kalmamıştır. Erdoğan'sız bir yönetim istiyorlar." dedi.

"24 HAZİRAN'DA MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNACAĞIM"

Başbakan Yıldırım, 24 Haziran seçimlerinde milletvekilliğine aday olacağını açıkladı. Yıldırım, "Meclis seçimleri için milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunacağım, Meclis Başkanlığı gibi bir düşüncem şu an yok. Prensip olarak milletvekillerimizin tamamı doğal adaydır." vurgusunu yaptı.

"15 VEKİLİ BU YAPILMAMALIYDI (CHP'den İYİ Parti'ye geçen vekiller)"

CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım "Ana muhalefet partisinin hali içler acısı. Şimdi düşünün Afyon, Aydın, Amasya, Çorum, Zonguldak, İzmir ben bu illerde soruyorum sizin seçtiğiniz milletvekillerini başka bir partiye vermelerini nasıl buluyorsunuz diye. Böyle bir şey olabilir mi? Geri isterlerse o zaman iskontoluymuş. Milletvekillerine bu yapılmamalı. " şeklinde konuştu.

"CUMHUR İTTİFAKI HALKIN İTTİFAKIDIR"

Başbakan Yıldırım, "Cumhur İttifakı iki partinin ittifakı gibi görünüyor. Aslında cumhur milletin ittifakıdır. Yurt içinde ve dışında teröre karşı mücadele veriyoruz. Artık otorite sağlanmış durumda. Bunun devam etmesini istiyoruz. Bu beka meselesi. Ülkemizi açıktan açığa bölmek istiyor. Adam buralarda devlet kuracağım diyor. Sana burada devlet kurdururlar mı? Farklı inançlarımız var olabilir" ifadelerini kullandı 

"6 MAYIS'TA MANİFESTOMUZU AÇIKLAYACAĞIZ"

MHP dil ve söylem farklılığımız yok. 6 Mayıs'ta seçim manifestomuzu açıklayacağız diyen Yıldırım, "MHP ile ittifakımızın çerçevesi belli. Cumhurbaşkanı adayımız ortak. Onun için kampanya yapacağız burada ayrı bir dil olmaz ki. Cumhurbaşkanımızı destekleyecek ve onun seçilmesi için onlar da biz de canla başla çalışacağız. Milletvekilliği için ortak gireceğiz. Evet mührünü ortaya basınca ortak oy bize basılınca bize oy MHP'ye basınca MHP'ye oy verilmiş olacak. Kürt seçmenin MHP'ye oy vermeme riski yok. Ben Kürtler'in böyle bir derdi olduğunu düşünmüyorum. PKK Kürtler'in de sorunu Türkler'in de sorunu. PKK bölgenin kalkınmasını geciktirmiş. Kürt vatandaşları da Türk vatandaşları da başımızın tacıdır." dedi.

TÜRKİYE'DE TEKRAR DARBE OLUR MU?

Türkiye'de tekrar darbe olur mu sorusuna yanıt veren Başbakan Binali Yıldırım, "Darbe yapmak isteyenler 15 Temmuz'u aklından çıkarmasınlar. Bu kadar açık. Çılgınlığın mevzuatı yok. Çılgınlık yapan bedelini öder. Türkiye'nin kazandıklarını yok etmeye kimsenin hakkı yok yaparsa bedelini öder. Hiç bir şey karşılıksız kalmıyor" vurgusunu yaptı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI! BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Bedelli askerlik çıkacak mı sorusuna Başbakan Yıldırım, "Bir yandan terörle mücadele veriyoruz bir yandan bedelli. Bu istismar edilecek bir konu gibi görünüyor. Bedelli askerliğe bakış açımız müspet. Bedelli askerlik dikkate alınması gereken bir talep'' açıklamasında bulundu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar