Bedelli askerlik çıkacak mı? Hükümet kanadından bedelli askerlik açıklaması

NTV ekranlarına konuk olan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "AK PArti'nin gündeminde bedelli askerlik yok" açıklamasında bulundu. Bedelli askerlikte son durum. Bedelli askerlik çıkacak mı?

Bedelli askerlik çıkacak mı? Hükümet kanadından bedelli askerlik açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
28 Nisan 2018 Cumartesi 14:24

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "AK Parti'nin gündeminde bedelli askerlik ile ilgili bir düzenleme yok" açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN'IN KARARI HEPİMİZİN İÇİN GEÇERLİ OLACAKTIR

Gazetecilerin bedelli askerlik çıkacak mı sorusuna Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Başbakanımız, bu konuya müspet bakıyorum dedikten sonra hükümetimiz mutlaka bu konuyu değerlendirecektir. Bu konuda hükümetimizin yaptığı değerlendirmenin sonucunda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde alınacak karar hepimiz için geçerli karar olacaktır. Başbakanımızın 'ben buna müspet bakıyorum' ifadesi çok önemli. Bunun sonucunda artık hükümet değerlendirmesini beklememiz gerekiyor." yanıtını verdi.

"SEÇİM ORTAMINDA BÖYLE BİR GÜNDEMİ DOĞRU BULMUYORUM"

AK Parti MKYK’da bedelli askerlik konusu da gündeme geldi. Bazı MKYK üyelerinin konuyu gündeme getirip, “Büyük beklenti var” denilen bedelli askerlikle ilgili olarak Erdoğan da, “Bize de talepler geliyor” dedi. Erdoğan’ın, “Siz ne düşünüyorsunuz” demesi üzerine söz alan bazı MKYK üyeleri görüş bildirdi.

Birçok üye de görüş bildirmek için söz talebinde bulununca Erdoğan, “Böyle olmayacak, kimler istiyor, kimler istemiyor” diyerek oylama yaptırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşı çıkanların çoğunlukta olduğu oylamanın ardından da, “Seçim ortamında böyle bir gündemi doğru bulmam” diyerek tartışmaya son verdi.

"BEDELLİ ASKERLİĞE MÜSPET BAKIYORUZ"

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk, CNN Türk ve A Haber ortak yayınında gazetecilerin erken seçim ve gündeme dair sorularını yanıtladı. Gazetecilerin bedelli askerlik çıkacak mı sorusuna Başbakan Yıldırım, "Bir yandan terörle mücadele veriyoruz bir yandan bedelli. Bu istismar edilecek bir konu gibi görünüyor. Bedelli askerliğe bakış açımız müspet. Bedelli askerlik dikkate alınması gereken bir talep'' açıklamasında bulundu.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar