Pakdemirli'den İzmir'deki yangın açıklaması: Başlangıç noktasında yiyecek içecek materyali bulunmuş

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'de çıkan yangın hakkında "Arkadaşların bir tespiti var. Başlangıç noktasında yiyecek içecek materyali bulunmuş. Yiyecek içecek maksatlı gelen birileri tarafından yanlışlıkla çıkarılmış olabileceği düşünülüyor."dedi

Pakdemirli'den İzmir'deki  yangın açıklaması: Başlangıç noktasında yiyecek içecek materyali bulunmuş
Son Güncelleme: 3 Ağustos 2020 Pazartesi 13:20
3 Ağustos 2020 Pazartesi 13:00

İzmir'in Menderes ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle büyük bir alana yayıldı. Yangının sıçrama ihtimalinin yüksek olması sebebiyle iki site tahliye edildi. Öğle saatlerinde ilçeye bağlı Çile Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangın, daha sonra Ahmetbeyli ve Özdere mahallelerini de etkisi altına aldı.

Dün bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise yaptığı açıklamada, yangının 22 saat sonra kontrol altına alındığını kaydetti.

Pakdemirli, "Arkadaşların bir tespiti var. Başlangıç noktasında yiyecek içecek materyali bulunmuş. Yiyecek içecek maksatlı gelen birileri tarafından yanlışlıkla çıkarılmış olabileceği düşünülüyor. Tahmin ediyorum 300-400 hektar etkilenmiş olabilir. Kesin rakamları arkadaşlarımız ölçümleri yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşıyor olacağız. Olayla ilgili benim bildiğim bir gözaltımız var" dedi.

"Manisa'daki yangını söndürme çalışmaları sürüyor"

Pakdemirli ayrıca Manisa'daki orman yangınına da değinerek, "Son günlerde özellikle şunu ifade etmek isterim. Nemin yüzde 9'a düştüğü yerler var Türkiye'de. Bunun anlamı şu; otun üzerine sanki benzin dökmüşçesine bir yerde yangın çıktığı andan itibaren, o yangın bir miktar rüzgarın etkisiyle neredeyse yakalamanıza imkan kalmıyor.

Manisa'da 2 uçak 10 helikopter, 20 su tankeri 320 personel taşıyor. Henüz kontrol altına alındı bilgisi gelmedi ama birkaç saat içinde Manisa yangınında soğutma faaliyetlerine geçebiliriz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar