Başkan Erdoğan: Kıbrıs milli davamız, kalıcı çözüm bulunması gayemizdir

Başkanlık yeminin ardından yurt dışı ziyaretlerinde bulunan Erdoğan KKTC'de yaptığı açıklamalarda, "Başkan Erdoğan: Kıbrıs milli davamız, kalıcı çözüm bulunması gayemizdir" vurgusunu yaptı.

Başkan Erdoğan: Kıbrıs milli davamız, kalıcı çözüm bulunması gayemizdir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
10 Temmuz 2018 Salı 22:00

KKTC'de açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanı, saygı değer bakanlar değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Aziz milletimizim teveccühüyle yeniden cumhurbaşkanı seçildikten sonra ülkelerimiz arasındaki sarsılmaz bir gerçek olarak KKTC'yi ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Özellikle adayı en büyük ihtiyacı olan su ile buluşturduk. Bu hayat suyunun buluşturulmasıyla ekonominiz için çok önemli adım attık." açıklamasında bulundu.

"Kıbrıs milli davamız, kalıcı çözüm bulunması gayemizdir"

Nitekim bugün Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı ile gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmede birçok konuyu ele aldık diyen Başkan Erdoğan, "Kıbrıs meselesinin çözüm sürecinde gelen aşama hakkında bir durum değerlendirmesinde bulunduk. Kıbrıs milli davamız, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunması da gayemizdir. Biz Türk tarafı olarak son 50 senedir her türlü çabayı gösterdik." şeklinde konuştu.

Erdoğan açıklamasının devamın şu ifadeleri kullandı: Türkiye, Kıbrıslı Türklerin bir Kıbrıs Rum devletinde azınlık haline getirilmesine asla izin vermeyecektir. Biz Doğu Akdeniz'de istikrarın güçlenmesinde katkı sağlayacağımız bir çözüme özellikle yapıcı katkılar sağlayarak sürdürdük, sürdüreceğiz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar