Başbakan Yıldırım'dan operasyon açıklaması: Bugüne kadar neredeydiniz?

AK Parti Esenler İlçe Kongresi'ne katılan Başbakan Yıldırım, Suriye'ye düzenlenen operasyon hakkında konuştu. Yıldırım, "Peki 7 yıldır Suriye'de insanlar katlediliyor.Vahşet devam ediyor. Sizin sadece kimyasal silah kullanıldığı zaman mı insanlığınız aklınıza geliyor? Bugüne kadar neredeydiniz" dedi

Başbakan Yıldırım'dan operasyon açıklaması: Bugüne kadar neredeydiniz?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
14 Nisan 2018 Cumartesi 13:26

AK Parti Esenler İlçe Kongresi'ne katılan Başbakan Yıldırım, Suriye'ye düzenlenen operasyon hakkında konuştu.

AK Parti Esenler İlçe Kongresi’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Suriye’de karşı karşıya gelen ABD ve Rusya için, “Peki 7 yıldır Suriye'de insanlar katlediliyor. Vahşet devam ediyor. Sizin sadece kimyasal silah kullanıldığı zaman mı insanlığınız aklınıza geliyor? Bugüne kadar neredeydiniz? Ne kimyasal silahla ne normal bir silahla hiçbir insanın hayatına kast etmeyi inancımız da hukukumuz da kabul etmez. Ancak Suriye'de çözüm isteyenlerin göstermelik vicdan istismarı ile değil gerçekten sorumluluk alarak bu vahşetin sona erdirilmesi için daha çok çalışmaları gerekiyor. Sahada rekabet etmek ülkedeki sorunları çözemez.” açıklamasında bulundu.

"KALICI BARIŞ İÇİN DAHA FAZLASINA İHTİYAÇ VAR"

Başbakan Yıldırım, ABD’nin, Esad rejimine karşı başlattığı operasyonu olum bir adım olarak değerlendirerek şunları söyledi,” Bugün bir operasyon düzenlendi. Bunu olumlu bir adım olarak görüyoruz. Ama kalıcı barış için daha fazlasına ihtiyaç var. Türkiye, bilinmelidir ki iç meseleleri kadar bölgedeki bütün sorunlara hakimdir. Gereken adımları atmaktadır. Dün BM'de onurumuz Kudüs için mazlumların gür sesi olduk. Bugün Doğu Guta'da, Duma'da yaşanan katliama karşı küresel barış çağrısı yapıyoruz.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar