Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ile görüşecek

Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün bir görüşme gerçekleştirecek.

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ile görüşecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
22 Ocak 2018 Pazartesi 11:31

 Başbakan Binali Yıldırım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoroğlu ile bugün saat 14:00'te görüşecek.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Kılıçdaroğlu'nu kabul edecek. Yıldırım ile Kılıçdaroğlu’nun Afrin harekatı hakkında konuşacağı belirtildi.

 Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı hakkında şu açıklamaları yapmıştı:

“Türkiye ekonomisi bu ufak tefek operasyonlarla olumsuz etkilenecek bir ekonomi değildir. Bugün gidin, şehirlerde AVM'lerde, ticaret merkezlerde hayat normal akışı ile devam ediyor. Mehmetçiğimiz, ÖSO'ya mensup kardeşlerimiz orada bulunan terör gruplarını yok etmek, orada yaşanan Kürt, Arap, Türkmenleri bu zulümden kurtarmak için, aynı zamanda ülkemize saldırıları durdurmak için operasyon başlattılar. Bu Zeytin Dalı'nın zeytinleri orada yaşayan sivil, masum insanlara, dalları da teröristlere gidiyor.”

Kılıçdaroğlu ise Afrin harekatı hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bugün Afrin’de çarpışan askerlerimize sadece ve sadece şimdilik şu dilekte bulunuyoruz: Allah onların yardımcıları olsun. Biz kendi ülkemizde kardeşçe yaşamak istiyoruz, kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Komşularımızla huzur içinde, barış yaşamak istiyoruz. Barışı, kardeşliği ve huzuru kendi topraklarımızda da komşularımızda da egemen kılacağız. Biz demokrasiyi kendi ülkemizde yaşatacağız. Bütün komşularımızla huzur içinde yaşayacağız. Yılmaz Güney’in söylediği gibi 'Ya kazanacağız ya kazanacağız’ bunun başka yolu yok. Emperyalist güçlerin Orta Doğu’dan da çekişmesini istiyoruz. Orta Doğu’nun silahlandırılmasına da karşıyız. Orta Doğu'da akan her kan bizim kanımızdır her gözyaşı bizim gözyaşımızdır. Artık gerçekleri hep beraber haykırmak zorundayız. Barışı kendi bölgemize getirmek zorundayız. Birilerinin silahıyla kardeşi kardeşe kırdırtmamak zorundayız. Bunun mücadelesini yapmak zorundayız”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar