Başbakan Binali Yıldırım: FETÖ ile mücadele konusunda önemli yol kat ettik

NTV'de Oğuz Haksever'in sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, OHAL ne zaman kalkacak sorusuna, "FETÖ ile mücadelede önemli yol kat ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması çok iyi olmuştur. Ümit ederim yakın zamanda olağanüstü hal meselesi yeni hükümetin gündeminde olacaktır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım: FETÖ ile mücadele konusunda önemli yol kat ettik
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
8 Haziran 2018 Cuma 22:31

OHAL hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "OHAL baştan beri biz hep şunu söyledik, Biz kendimize OHAL ilan ettik, vatandaşımızın her şeyi normal gidiyor. FETÖ ile mücadelede önemli yol kat ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması çok iyi olmuştur. Ümit ederim yakın zamanda olağanüstü hal meselesi yeni hükümetin gündeminde olacaktır ve kaldırılması cihetine gidilecektir." şeklinde konuştu.

"Şu anda biz bunları düşünecek durumda değiliz"

Seçimlerden sonra Meclis Başkanı olacağı yönündeki söylentilere açıklık getiren Başbakan Yıldırım, "Şu anda biz bunları düşünecek durumda değiliz. Bir yandan Cumhurbaşkanımız bir yandan biz fellik fellik memleketin her köşesini dolaşıyoruz. Şu ana kadar 22 ilde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Günümüz Ramazan’ın bereketiyle dolu dolu geçiyor. Seçimleri aradan çıkaralım, yeni meclis oluşsun Cumhurbaşkanı seçimi belli olsun memleketin işleri sahipsiz kalmaz. Bir çözüm bulunur bir şekilde. 22 bitti 16 mitingimiz var. Bunlara Ankara, İstanbul ve İzmir dahil değil. Özellikle Ankara ve İstanbul’u Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız. Ayrıca bir gün İstanbul’da ilçelerde bir gün Ankara’da ilçelerde son haftada seçim bölgem olan İzmir’de geçireceğim. Oyu da İzmir’de kullanacağım." vurgusunu yaptı.

"MHP'yi dışlamak diye bir şey söz konusu olamaz"

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin AK Partili bazı vekillere karşı çıkışını değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Söyledikleri çok açık. Biz bir ittifak kurduk. 2016 yılında başlayan birlikte bir yol yürüme süreci var. MHP'yi dışlamak diye bir şey söz konusu olamaz. MHP'nin  de AK Parti'yi dışlaması gibi bir durum olamaz. Biz her mitingimizde Cumhur İttifakı'na vurgu yapıyoruz. Aramıza fitne sokmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Ne Suriye'nin ne Irak'ın toprağında gözümüz yok"

Başbakan Binali Yıldırım, "Terörle mücadelede konsept değişikliğine gittik. Yurt içinde terörü gündemin birinci sırasından çıkardık. Fırat'ın doğusunda sorunumuz devam ediyor. Sınırın 30 km derinliğinde TSK unsurları konuşlandı. Biz bunu komşu ülkelerle yapmak isteriz. Ne Suriye'nin ne Irak'ın toprağında gözümüz yok. Ötesi Kandil de Mahmur da Sincar da olabilir " dedi.

"Gündemimizde af yok" 

Devlet Bahçeli'nin bayramdan önce af çıkmalıdır söylemiyle ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Gündemimizde af yok." açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar