Başbakan Binali Yıldırım: Hatay'a 60 Kilis'e 34 roket düştü. Toplam 7 sivil şehidimiz var

Başbakan Binali Yıldırım Kilis'te yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı günden buyana Hatay'a 60, Kilis'e 34 roket düştüğünü söyledi. Ayrıca bu saldırılarda 7 sivil vatandaşın şehit olduğu belirten Yıldırım 113 vatandaşın da yaralandığını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım: Hatay'a 60 Kilis'e 34 roket düştü. Toplam 7 sivil şehidimiz var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
4 Şubat 2018 Pazar 21:20

Başbakan Binali Yıldırım Kilis'te yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı günden buyana Hatay'a 60, Kilis'e 34 roket düştüğünü söyledi. Ayrıca bu saldırılarda 7 sivil vatandaşın şehit olduğu belirten Yıldırım 113 vatandaşın da yaralandığını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının satır başlıkları;

Kilis'de esnafın dertlerini dinleme fırsatı bulduk. Hatay'da Hatay Valimiz, Kilis'de Kilis Valimizi ziyaret ettik. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında geçen zaman içinde yapılan faaliyetleri bize  anlattılar.

Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde devam ediyor. Operasyon başarılı bir şekilde devam ediyor. İlk günden bu yana kadar operasyonun başladığı ilk günden bu yana kadar Hatay'a 60 Kilis'e 34 olmak üzere toplam 94 roket saldırısı yapılmış, 7 vatandaşımız şehit olmuştur.

TSK, 538 belirlenen hedefi imha etmiş., 935 teröristi etkisiz hale getirmiştir.

Bu operasyon dolayısıyla esnafımızın işleri ile ilgili bir takım sorunları da söz konusu. Bununla ilgili bakanlar kurulu toplantımızı yarın gerçekleştireceğiz. Daha kapsamlı bir tedbir üzerinde karar vereceğiz. Mağdur olan vatandaşımızın kısa vadeli ihtiyacı görülmektedir. 

Vatandaşımızın morali çok yüksek. Atılan roketlerden ve füzelerden dolayı bir moral mozukluğu olmadığı gibi teröre karşı çok daha hırslanmış, bilenmiş durumdalar. Her vatandaşımız bize ' Biz de gidelim, ne gerekirse yapmaya hazırız' diyor.

Şahsım ve arkadaşlarım olarak böyle büyük bir milletin evladı olmaktan gruru duydum. Bu millet geçmişinde çok büyük zaferler aldı.

Türkiye bu bölgede barışın, istikrarın adresidir. Türkiye sadece 81 milyon vatandaşının geleceği için değil aynı zaman milyonlarca Müslüman kardeşlerinin, Arap, Türkmen kardeşileri için büyük mücadele vermektedir. Atılan füzelerin, atılan roketlerin ve terör örgütlerinin elindeki silahların nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Dost bildiğimiz ülkelere buradan bir kez daha diyoruz ki terör örgütleri ile düşüp kalkmaktan vazgeçin.

Atılan füzelerin, atılan roketlerin ve terör örgütlerinin elindeki silahların nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Dost bildiğimiz ülkelere buradan bir kez daha diyoruz ki; terör örgütleri ile düşüp kalkmaktan vazgeçin.

Fırat Kalkanı bölgesinde Cerablus'tan Azez'e kadar bu toplaraklarda huzur var , barış var, kardeşlik var. İnsanlar Suriye'deki iç savaşın doğurduğu o tramvadan artık kurtuldu. Türkiye bu bölgelere barış getiriyor, huzur getiriyor. Alçak terör örgütü br çok ülkede algı operasyonu üzerine çalışıyor.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ARKASINDA KİM OLURSA OLSUN"

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bazı ülkelerden gelen yorumların ve rahatsız edici beyanatların hiç önemi bulunmadığını belirterek, "Mesele vatandaşımızın can ve mal güvenliği olursa, mesele hudutlarımızın emniyeti olursa, mesele terör örgütünün ülkemize ve milletimize düşmanca faaliyetleri olursa gerisi teferruattır. Arkalarında kim olursa olsun bizim için fark etmez." dedi. 

Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu'nun Hatay'daki harekat merkezini ziyaretinde askerlere hitap etti.

Harekatın bekledikleri ve planladıkları şekilde devam ettiğini bildiren Yıldırım, zaman zaman hava şartlarından kaynaklı olumsuzluklar yaşandığını ama gelip geçici olan bu durumun da aşacağını vurguladı.

Türkiye'ye yönelik bugüne kadar gerçekleşen 90’ın üzerindeki roket saldırısında şehitler olduğunu anımsatan Yıldırım, "Dün maalesef bir tankımız hedef alındı ve 5 kahraman askerimiz şehadet şerbetini içti. Dolayısıyla bu harekatla ilgili bazı ülkelerden gelen yorumlar ve rahatsız edici beyanatların hiç ama hiç önemi yok. Mesele vatandaşımızın can ve mal güvenliği olursa, mesele hudutlarımızın emniyeti olursa, mesele terör örgütünün ülkemize ve milletimize düşmanca faaliyetleri olursa gerisi teferruattır. Arkalarında kim olursa olsun bizim için fark etmez." diye konuştu. 

"Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir, bu millet büyük bir millettir." ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bugün cenazede de gördük yediden yetmişe, çocuğundan dedesine varıncaya kadar bütün vatadaşlarımız tek vücut birlikte teröre lanet okuyor, kahraman askerimize, polisimize, jandarmamıza dua ediyor. Dolayısıyla işiniz kolay değil ama Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımız zaman bundan çok daha zor şartlarda memleketin istiklalini, geleceğini ecdadımız nasıl korudu ve bize bu cennet vatanı emanet ettiyse biz de elimizdeki bu imkan ve kabiliyetlerle daha fazlasını yapacağız. Milletimizin geleceği için çocuklarımızın aydınlık yarınları için bu görevi seve seve, gece gündüz demeden, yorulmak nedir düşünmeden yapıyorsunuz. Hepinizi yürekten kutluyorum, hepinizin alnından öpüyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun."

Askerlere, hükümetin bütün imkanlarıyla görevin en iyi şekilde yapılması için çalıştığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını kendilerine getirdiğini söyleyen Yıldırım, "İnanırsanız başarırsınız." dedi. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar