Bakırköy Spor Vakfı'nın yıkılması sosyal medyada gündem

Bakırköy Spor Vakfı sosyal tesis binasının kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılması protesto edilirken, #OlmadıBakırköyBelediyesi hashtagi ile gündem oldu.

Bakırköy Spor Vakfı'nın yıkılması sosyal medyada gündem
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
12 Kasım 2017 Pazar 13:35

Bakırköy Spor Vakfı sosyal tesis binasının kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılması protesto edilirken, #OlmadıBakırköyBelediyesi hashtagi ile gündem oldu.

Bakırköy Spor Vakfı sosyal tesis binasının kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılması, vakıf yöneticileri ve üyeleri tarafından protesto edildi.

Yaklaşık 200 vakıf yönetici ve üyesi, yıkılan binanın önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Yıkılan bina önünde toplanan üyeler yıkımın yasal olmadığını dile getirdiler.

Basın açıklamasını yapan Bakırköy Spor Vakfı sosyal tesisleri işletme sahibi Şeref Varan, şu ifadeleri kullandı:

"2017'nin dördüncü ayında Kadir Topbaş'a burada salon verdiğimiz için aynı gün gelip buraları komple mühürlediler. Buraya bir tuğla konmamış. Hiçbir işlem yapılmamış. Bunu gelip burada yapı tatil tutanağıyla, uydurma bir encümen kararıyla 3 Kasım cuma günü saat 16:30'da bize ve Bakırköy spor Vakfı'na bir tebligat yapılıyor. Bu tebligat pazar gecesi saat 03.00'te gelip yıkım yapılıyor. Birgün bile bırakmıyor ki burada yargıya gidilsin, derdimiz anlatılsın öyle bir şey yapılmadan yıkımı yapıyor"

Varan, yıkım devam ederken durdurma kararı aldıklarını ifade ederek, '12 saat yıkımı erteleseydi, biz zaten yargının kararını pazartesi öğleden sonra aldık. Yoksa bu yıkım komple devam edecekti. Yargıdan karar alınca tüm makinelerini çektiler ve gittiler" dedi.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNDE

Öte yandan konu, #OlmadıBakırköyBelediyesi hashtagi ile sosyal medyada gündem oldu.Yapılan paylaşımlarda, "Yüzlerce insanın ekmek yediği,gençlere spor bursu veren,Bakırköy Spor Vakfinı,şahsi menfaatleri için ve onlarca mahkeme kararına rağmen,kanunsuz şekilde yıkan CHP'li belediye başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy halkı seni asla affetmeyecek. #OlmadıBakırköyBelediyesi" ifadeleri yer aldı.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, konuyu meclise taşıdığını belirtti.

Twitter'da yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde:

 

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar