Bakan Soylu'dan Sakarya'daki patlamayla ilgili son durum: 3 şehit 12 yaralımız var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'le beraber Sakarya'daki patlamanın yaşandığı yere geldi. Bakan Soylu 3 askerin şehit ve 12 yaralımız olduğunu bildirdi.

Bakan Soylu'dan Sakarya'daki patlamayla ilgili son durum: 3 şehit 12 yaralımız var
Son Güncelleme: 9 Temmuz 2020 Perşembe 15:49
9 Temmuz 2020 Perşembe 15:40

Soylu ve Çetin, alan üzerinde helikopterle incelemelerde bulundu.

Daha sonra helikopterden inerek patlamanın meydana geldiği bölgeye geçen Bakan Soylu ve Orgeneral Çetin'in incelemelerine Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile öteki ilgililer eşlik etti.

Soylu'dan inceleme sonrası açıklama

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 askerin şehit olduğu patlamada yaralanan 11 jandarma personeli ile kamyon şoförünün tedavi altına alındığını bildirdi.

Olay yerinde yaptığı incelemeden sonra açıklama yapan Soylu, "Yaklaşık 15 tonluk patlayıcı buradan biraz daha farklı olan bir noktaya taşındı. Patlayıcılar havai fişek olunca oranın ormana yakın olması nedeniyle burada patlatılması noktasında ilgili arkadaşlarımız karar verdiler. Bu noktada, imha timinin eşliğinde bir patlama işlemi gerçekleşti. Son bir buçuk tonluk patlama işlemi varken bu üzücü olay gerçekleşti. Patlayıcıların fitillerini buraya patlatmak için getirdiler. Bunlar genelde orada soğutuluyor.

İtfaiye ve ambulanslar eşliğinde imha edilirler. Patlamanın nedeni yapılacak soruşturma neticesinde sonuçlanacak. Şehitlerimiz ise bir arkadaşımız İstanbul'dan bir arkadaşımız da Ankara'dan gelmişti. Diğer şehit olan arkadaşımız burada güvenlik için görevliydi. Aracın sürücüsü ise ağır yaralı ve ameliyata alındı. Hayati tehlikesi olan bu arkadaşımız."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar