Bakan: Demircan: Gülmen'in şuuru kapanırsa müdahale edebiliyoruz

Semih Özakça ile birlikte 252 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Nuriye Gülmen’in sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıklama yaptı.

Bakan: Demircan: Gülmen'in şuuru kapanırsa müdahale edebiliyoruz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
15 Kasım 2017 Çarşamba 23:16

252 gündür açlık grevinde olan ve tutuklu bulunan Akademisyen Nuriye Gülmen'in sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Plan Bütçe Komisyonu’nda konuşan Bakan Demircan, “Her gün 5 uzman doktordan oluşan heyet kendisiyle görüşüyor. Bir heyet oluşturduk biz kendisinin takibi için. Tedavi ve tetkiklerin yapılması gerektiği hakkında görüşülüyor ancak hiçbir şekilde tedaviyi kabul etmiyor” dedi.

'ŞUURU KAPANIRSA YASALAR BİZE İZİN VERİYOR'

Sağlık Bakanı Demircan, Gülmen’in sağlık durumunun sorulması üzerine ise zorla müdahale sinyali vererek, şunları söyledi:

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına göre, şuuru açık olduğu sürece ne tetkik yapabilmek için kan alabiliyoruz ne de bir tedavi için girişimde bulunabiliyoruz. Şuuru açık hastanın, kendisiyle her gün görüşüyoruz, izin verirse, sağlığının son durumunu gözleme dışında, bir hekim grubu ancak müşaadeyle buna bakabiliyor. Yoksa gelip ne kilosunu tartabilirsiniz… Bizim yapacak bir şeyimiz yok. Ancak şuur kapanması olursa bize yasalar izin veriyor ve müdahale hakkını kullanıyoruz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar