Bahçeli'nin sözlerine, Mahir Ünal yanıt verdi

AK Parti Sözcüsü Ünal, Bahçeli'nin "AK Parti ile yanana mücadele sürecek" sözleri için "Yerli ve milli olan bütün unsurlarla ittifakız" ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin sözlerine, Mahir Ünal yanıt verdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
14 Kasım 2017 Salı 19:08

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "MHP, 2019 seçimlerinde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tesis etmek için AK Parti ile birlikte mücadelesini sürdürecektir" açıklamasına iktidar partisinden ilk değerlendirme geldi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Yerli ve milli olan bütün unsurlarla ittifakız" dedi.

Partisinin grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Ünal, Bahçeli'nin sözlerini seçim ittifakı şeklinde yorumlamanın erken olacağını belirtti.

AK Parti Sözcüsü, “Bu konu zaman içinde görülecek. Buna parti organları karar verecek" değerlendirmesinde bulundu.

MHP Lideri Bahçeli ne demişti?

“Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki; 2019 seçimleri tek adamdan olanlar, demokrasiden olanlar olarak ikiye ayrılacaktır. Önümüzdeki siyasal süreçte bloklaşma sertleşirse CHP yanına HDP ve diğer yedeklerini alıp 16 Nisan'ın rövanşı için çalışmasına hız verirse MHP buna duyarsız ve tepkisiz kalmayacaktır.

Bu bloklaşmaya cevaben 15 Temmuz'dan beri süregelen tutarlı duruşumuz korunacak siyasi pozisyonumuz tartışmasız muhafaza edilecektir. Partimiz 7 Ağustos ve 16 Nisan şuurunun gereği olarak AK Parti ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet  sistemini 2019'da tam manası ile tesis etme maksadıyla sonuna kadar birlikte mücadelesini sürdürecektir.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar