Bahçeli: Kerkük'e operasyon başlatılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, 'Kerkük Türk’tür, Türk kalacaktır. Havadan ve karadan operasyonlar başlatılmalı

Bahçeli: Kerkük'e operasyon başlatılmalı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
17 Ekim 2017 Salı 18:38

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Cehaletin düşmanı olan eğitimi ihmal edemeyiz. Milli çağrılara sırtımızı dönemeyiz. Geleceğimizden asla tasarruf edemeyiz. Milli hassasiyetle eğitim alanındaki beklentilerimizi karşılamalıyız.

Milli eğitim sistemindeki karmaşa acilen çözülmelidir. Yaşadığımız onca kriz ve sıkıntı milli eğitim sistemindeki zafiyetlerden dolayı türemiştir. Sürekli sistemle oynamak yanlıştır. Her siyasi iktidarın eğitim politikası vardır. Ancak her bakan değişikliği farklı ortamlara kapı açıyorsa durup düşünmek lazımdır.

Davul başkasının elinde tokmak başkasının elinde olursa durum zorlaşacaktır. İstikrarlı, kalıcı ve kaplayıcı bir eğitim sistemine geçmek acildir.


'DÜNÜ KURTARMAK MÜMKÜN, YARINLARI KAYBETMEK KESİN'

TEOG’dan sonra üniversite sınavlarında da değişiklik yapılmış ve değişiklik sadece isimle değil sistem içinde de değişim yapılmıştır. Getirilen sistemin ayrıntılara girmeden, yaşanan karmaşalar, kafa karışıklıkları son bulmamıştır. Anne babalar kaygılı, öğrencilerimiz tedirgin durumdadır. Bu durum kaynak olarak zarara yol açacak ve sistemin oturması zaman alacaktır.

Türkiye kaynaklı bilimsel yayın sayıları yıllar içinde artmış olsa da dünya çapında geride kalmıştır. 1 milyon öğrenciye düşen üniversite sayısı da Türkiye içinde artarken dünya sıralamasında geride kalmıştır.

Üniversite mezunu evlatlarımızın işsiz olması olası bir krize meydan hazırlamaktadır. Bu konu endişelerimiz fazladır. Ağır hastalıklar pansuman tedavilerle bitmeyecektir. Sınav sistemlerdeki değişikliklerle günü kurtarmak mümkündür ancak yarınları kaybedeceğimiz kesindir.


'ÜNİVERSİTE SINAVINI TAMAMEN KALDIRALIM'

Yapılanı eleştirmek kolaydır ve bunun farkındayız. MHP eleştiri yaparken her zaman yapıcı ilkelere uyum sağlamıştır. Taş üstüne taş koyacak ve hatta gerekirse elini taşının altına koyacaktır.


Eğitimde radikal atmanın, geleceğimizi garanti altına almanın tam zamanıdır. Hükümete olan çağrımız ise, gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım.

15 Temmuz bize öğretmiştir ki liyakat tamam, dersler tamam ama adamlık konusunda sınıfta kaldılar. Hain olup üzerimize bomba yağdırdılar. Türkçe olimpiyatı dediler ama şerefsizce üzerimize saldırdılar.


'TÜRK GENÇLİĞİNİN ÜMÜĞÜNÜ SIKAN SİSTEMİ KALDIRALIM'


Bayrağı için ölüme gitmiş, şahadet şerbetini içmeye hazır olan pırlanta gençliğimizi, sınavdan sınava sokmanın anlamı yoktur. Türk gençliğine fırsat verilsin dünyayı yerinden oynatabilecek irfana sahiptir. Türk gençliği çalışkan ve zekidir. Türk gençliği masaya koyulan testlerden daha değerlidir.


İmkansızlıklara direnen gencecik Türk gençliğinin önündeki engelleri kaldıralım. Türk gençliğine sonuna kadar inanıyorum. Kahraman gençliği sınava sokmaktan vazgeçelim. Seçim kampanyamızda da söylemiştik, üniversite sistemine etkin geçiş yapabilecek bir sitemime geçelim demiştik. Hükümete çağrımız sınav sistemini tamamen kaldırmaya var mısınız? Hadi gelin, Türk gençliğinin ümüğünü sıkan sınav sitemini tamamen kaldırmaya el birliği ile adım atalım.


Sadece Türkiye değil tüm dünya terör barbarlığının etkisi altındadır. Somali’nin başkentinde resmen katliam yaşanmıştır. Somalilere baş sağlığı dilerken, terörizmi bir kez daha lanetliyorum.


'BARZANİ VE PKK MEHMETÇİK KATİLİ'


Çevremizde kanlı bir hesap güdülmekte vahşice planlar yapılmaktadır. Suriye ve Irak uçurumun kenarındadır. Karşımızdaki manzara kahredici ve isyana sürükleyicidir. Nerede kaynayan yara varsa teröristler oradadır.


Barzani’nin gayri meşru referandumundan sonra her şey daha da kızışmış durumdadır. Peşmerge yanlış üzerine yanlış yapmış ve eceli gelmişler gibi PKK’nın yanında yer alarak Irak ordusuna karşı durmuştur. Oynanan oyun şiddetli ve güçlüdür. Buradaki yaşanan bizler için milli güvenlik konusudur. Barzani ve PKK Mehmetçik katilidir.


'HER DEVRİN ADAMI OLMAYA ALIŞMIŞSINIZ'


PKK’nın Kürdistan hayalini destekleyen Barzani haindir. Kerkük ve Musul’un vilayetlerimiz olabileceğini söylediğimizde anlamayan kalem artıkları hala orada olanları görmüyor musunuz? Kapmışsınız bir gazete köşesi yazdığınız yalan öttüğünüz yalan. Her devrin adamı olarak başta olanın uşağı olamaya alışmışsınız. PKK’ya zeytin dalı uzatırlar, Barzani’ye barış çıplıkları atarlar, Türkmenler karşısında suslar.


Bu iki ayaklı Kırım Kongo kenelerine Türk milleti mutlaka hesap soracaktır. Kerkük’te PKK’nın konumlanması her türlü Türkiye için bir tehdittir. Bunlara müdahale ederek gerekli hamleler yapılmalıdır. Erbil’e kapatılan hava sahası derinleştirilmedir. Alınan kararlar bizim açımızdan oldukça yerinde ve doğrudur.

'KERKÜK'E OPERASYON BAŞLATILMALI'


Kimse aklından çıkarmasın Kerkük teröristlere ucunda ölüm dahi olsa bırakılmayacaktır. Kerkük yanarsa İran çökecek, Ortadoğu yıkılacak ve Türkiye sendeleyecektir.


PKK’lı caniler kaçtıkları yere kadar kovalanmalı ve yakalandıkları yerde imha edilmelidir. Kerkük Türk’tür, Türk kalacaktır.

Havadan ve karadan operasyonlar başlatılmalıdır. Barzani yakalanıp getirilmelidir.


'ESKİ BAŞBAKAN ORTALIĞI KARIŞTIRIYOR'


Eski başbakan çıkıp 10 maddelik aykırı beyanet veriyor. Sayın cumhurbaşkanı, TSK, Dışişleri Bakanı konu hakkında ortak nokta bulurken, sen kimsin ki Türkmenleri yok sayarak oradaki referandumun dondurulması gerektiğini söylüyorsun.


Eski başbakan hükümet politikalarına aykırı açıklamalarda bulunarak ortalığı karıştırmak istiyordur. Durdun durdun da şimdi ne oldu da ortaya çıktın?


'KÖKLERİ KURUTULMALI'


Türkiye terörizmin boğazına sarılmış Akdeniz’e çıkış yollarını engellemiştir.


İdlib baştan ayağa temizlenmeli bu sırada sınırdaki bereket dağından Afrindeki terörist yapılanmaya gelişme izlenmelidir. PKK ve FETÖ’nün kökü kurutulmadan bize rahat yoktur.


Karşımızda kim olursa olsun alayını ezip geçmek bizim borcumuzdur. Biz milletimize ve ülkemize sevdalıyız, yan bakanları yıkıp aşacağız. ABD ile yaşanan vize krizinin en başından beri bizim arzumuzdur. ABD’nin açıklamaları ise gerilimin şiddetini körüklemiştir.


'KILIKSIZ FETÖ'YÜ NEDEN BARINDIRIYORSUNUZ?'


ABD’li büyükelçinin açıklamaları kesinlikle itiraftır. ABD'nin teröristlere verdiği talimalatlarla aynalara baskı gerekir. ABD’ye soruyorum terörizme karşıysanız kılıksız FETÖ’yü neden ülkenizde barındırıyorsunuz? Nereye kadar saklamaya devam edeceksiniz? Türkiye kimseye el açacak bir ülke değildir. Türkiye her zaman üstüne düşeni yapmaktadır. Şimdi sıra ABD’dedir. Türkiye ayaklarının üzerinde duracak ve kendi kaderini yönlendirecek büyük bir ülkedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar