AA:Rejim yanlısı teröristler uyarı amaçlı topçu atışı üzerine kente yaklaşık 10 km kala geri çekildi

Reuters'ın Hizbullah medyasına dayandırdığı iddiaya göre Esad'a bağlı güçler Halep tarafından Afrin'e girmeye başladı.

AA:Rejim yanlısı teröristler uyarı amaçlı topçu atışı üzerine kente yaklaşık 10 km kala geri çekildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
20 Şubat 2018 Salı 17:01

Reuters'ın Hizbullah medyasına dayandırdığı iddiaya göre Esad'a bağlı güçler Halep tarafından Afrin'e girmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde "Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur" uyarısında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Eğer rejim, YPG'yi temizlemek için girerse problem yok, YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini hiç kimse durduramaz" açıklaması yapmıştı.

Reyhanlı saldırısının faili terörist Mihraç Ural’ın da içinde olduğu 'Halk gücü' olarak tanımlanan terörist unsurların da bölgeye gittiği belirtiliyor.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

NE OLMUŞTU?

Afrin'de terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nın 31'inci gününde Suriye devlet televizyonunun rejim güçlerinin Afrin'e gireceğini duyurması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Kısa sürede yankılanan haber, Ankara'da da diplomasi trafiğini harekete geçirdi. Türkiye adına ilk tepkiyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu vermişti. Ürdün'de resmi temaslarda bulunan Çavuşoğlu, "Rejim buraya PKK'yı YPG'yi temizlemek için girerse problem yok. YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini kimse durdurumaz" demişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da telefon görüşmesi gerçekleştirdiği Rusya Devlet Başkanı Putin'e "Rejim bu yola girerse sonuçları olur" uyarısında bulunmuştu.

Dün bu iddiaların dolaştığı sırada Bakanlar Kurulu da toplantı halindeydi. Toplantının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Esad rejiminin Afrin'e gireceği haberinin gerçek dışı olduğunu belirterek "Bölge için felaket olur" uyarısını dile getirdi.

YPG TEMSİLCİSİ DOĞRULADI

YPG'nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, Suriye hükümet güçlerine bağlı askerlerin Afrin'e girdiğini, ordunun Afrin halkına yardım etmek için geldiğini söylerken, Halep üzerinden konvoyların Afrin'e girdiği belirtildi.

Hafif askeri ve binek araçlar ile bölgeye asker sevkiyatı gerçekleştirilen Ulusal Savunma Gücü (NDF)'nün sınır hattına yerleştirileceği belirtildi.

AA: Afrin’e ilerlemeye çalışan rejim yanlısı terörist gruplar, uyarı amaçlı topçu atışı üzerine kente yaklaşık 10 km kala geri çekildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar