Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Gönen istifa etti

Eskişehir'de 4 öğretim görevlisinin öldürülmesi sonrası Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen istifa etti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Gönen istifa etti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
11 Nisan 2018 Çarşamba 11:22

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 4 öğretim görevlisi, aynı üniversitede görev yapan Volkan Bayer tarafından silahla öldürülmüştü.

5 Nisan 2018 Perşembe günü Osmangazi Üniversitesi'nin Meşelik Kampüsü'ndeki Eğitim Fakültesi'ne saat 15.00 sıralarında gelen araştırma görevlisi Volkan Bayar silahla fakülte sekreteri Fatih Özmutlu, öğretim görevlileri Serdar Çağlar ve Yasir Armağan ve Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın’ı öldürmüştü. Polis tarafından yakalanan Volkan B. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen istifa ettiğini açıkladı.

 Basın toplantısında konuşan Gönen, ''Ancak, bu olay sonrasında basında yapılan birçok açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Bu açıklamalarda yer alan iddialar 15 Temmuz sonrası Kanun Hükmünde Kararnamelerle Üniversitemizden uzaklaştırılan ve FETÖ/PDY terör örgütü üyesi veya bağlantısı olmakla yargılanan kişilere ait taraflı iddialardır'' diye konuştu.

 Gönen, olayın sıcaklığı ve kaybettikleri değerlere saygı ve yürüttüğü kamu görevinin gereği olarak bir açıklamada bulunmadıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Gelinen noktada ortaya çıkan vahim durum karşısında, iddiaların kurumumuzu hedef alan hususlarına ilişkin paylaşılabilecek ölçüdeki resmi bilgileri sizlere açıklama ihtiyacı doğmuştur. Yüce Türk adaleti sürecin sonunda elbette tüm gerçekleri ortaya çıkaracaktır. 15 Temmuz 2016 sonrası FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatı, iltisakı veya aidiyeti olduğu iddiaları ile ilgili olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde sadece katil Volkan Bayar ihbarlarına dayanılarak bazı kişiler hakkında soruşturma açıldığı ve işlem yapıldığı iddiası tamamen gerçek dışıdır. Cinayetleri işleyen katil Volkan Bayar da dahil üniversitemize o dönemde verilen tüm ihbar belgeleri dikkatlice incelenmiş ve devletimizin ilgili kurumlarından gelen bilgiler ile birlikte değerlendirme yapılmıştır. Sadece bir dilekçe ile işlem yapıldığı iddiası üniversitemizi olduğu kadar FETÖ/PDY ile mücadelede görev alan devletimizin tüm kurumlarını da töhmet altında bırakan bir tutumdur. Kullanılan bütün deliller devletimizin ilgili kurumları tarafından üniversitemize verilen delillerdir. Üniversitede yürütülen soruşturmalarda katil Volkan Bayar'ın ihbarlarına göre soruşturma açılmadığının en büyük kanıtı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına ve OHAL Komisyonuna gönderilen soruşturma dosyalarıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar