Avrupa Parlamentosu dönerin geleceğini oylayacak

AP Genel Kurulu’nun döner, kebap, sosis ve benzer ürünlerde fosfatı yasaklanmasına ilişkin oylama Strazburg’da 11-14 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Avrupa Parlamentosu dönerin geleceğini oylayacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
6 Aralık 2017 Çarşamba 15:40

Avrupa Parlamentosu (AP) Gıda Komitesi, 2 Aralık’ta hazır döner ve başka dondurulmuş ürünlerde gıda katkı maddesi olarak kullanılan fosfatın yasaklanmasına ilişkin teklifi görüşmüştü.

AP üyeleri, fosfatın kalp sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle döner ve kebaplarda kullanımının yasaklanmasını istemişti. Yapılan oylamada düzenleme 22’ye karşı 32 oyla kabul edilmişti.

Teklifin yasalaşması için AP Genel Kurulu’nda da oylanması gerekiyor. Oylama, Strazburg’da 11-14 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Avrupa’da dondurulmuş hazır dönerde kullanılan katkı maddesi fosfatın yasaklanması girişiminin ardından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri şu açıklamaları yapmıştı:

“Fosfatın belli oranda kullanılmasının risk oluşturmamaktadır. Katkı maddelerine yönelik bilimsel çalışmalarda insan sağlığına risk tespit edilmesi durumunda, gerekli mevzuat değişikliği yapılmakta ve önlem alınmaktadır. Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Komisyonu’nun ilgili çalışmaları bakanlığımızca takip edilmekte. Gelişmelere göre gerekli adımlar atılacaktır”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar