Atatürk'e hakarete 7,5 yıl hapis istemi

"Atatürk'ün Hatırasına Hakaret Soruşturması" tamamlandı. Tutuklu sanık Süleyman Yeşilyurt ile firari sanık Hasan Akar'ın 2.5 ile 7.5 buçuk yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu hakkında takipsizlik kararı verildi.

Atatürk'e hakarete 7,5 yıl hapis istemi
Son Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 18:24
17 Mayıs 2017 Çarşamba 11:28
'Atatürk'ün Hatırasına Hakaret Soruşturması' tamamlandı. Tutuklu sanık Süleyman Yeşilyurt ile firari sanık Hasan Akar'ın 2.5 ile 7.5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu hakkında takipsizlik kararı verildi. 

TESLİM OLMUŞTU

Hakkında yakalama kararı olan Süleyman Yeşilyurt teslim oldu. "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt Bakırköy Adalet Sarayı'na gelerek teslim olmuş, ardından tutuklanmıştı. 

Atatürk'e hakarete 7,5 yıl hapis istemi

ATATÜRK'E HAKARET ETMEDİĞİNİ SAVUNDU

Yeşilyurt kaçmadığını belirterek, Atatürk'e de hakaret etmediğini savundu. Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. 

NELER YAŞANMIŞTI? 

Kameralar karşısında Atatürk'e, manevi kızına ve annesine hakaret eden Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar, görüntülerin yayılması üzerine tepki çekmişti. 

'AFET İNAN ÇANKAYA'NIN NİKAHSIZ FIRTS LAYD'SİDİR'

Programın konuğu Süleyman Yeşilyurt, Afet İnan'ın hakkında konuştu. Yeşilyurt "Mustafa Kemal İzmir'de bir müsamerede Afet İnan'ı görür. Afetin İnan'ın alımlı çalımlı halini görünce babası Ziraat Müdürü İsmail Hakkı Bey'i çağırtılar, der ki 'Ben kızınızı manevi evlat almak istiyorum'. Şimdi burada doğruları konuşmak lazım. Manevi evlat kimdir? Manevi evlat kimdir, bakıma muhtaç, tahsile muhtaç ama bu bir Ziraat Müdürü'nün kızı, bir dönem de milletvekilliği yapmış. Hem ziraat müdünün hem milletvekilinin kızını manevi evlat almak, el vicdana koyacağız, tarafsız olarak. Bunun manevi evlat diye bir durumu olamaz.  Afet İnan Latife Uşşakizade'den sonra Çankaya'nın çağlayanıdır. Çankaya'nın nikahsız firts lady'sidir." ifadelerini kullandı.

HASAN AKAR ATATÜRK'ÜN ANNESİNE HAKARET ETMİŞTİ

Odatv'de yer alan habere göre, Nur Cemaati'nin 'Okuyucular' kolunun hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar, Mustafa Kemal Atatürk  hakkında "1938'de geberen p.ç" ve annesi Zübeyde Hanım için "Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor" gibi ifadeler kullandı. Akar'ın söz konusu ifadeleri kullandığı videosu sosyal medyada paylaşıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar