Askerlik süresi uzatıldığı haberi nasıl yayıldı?

Medya kuruluşları, sabah saatlerinde ‘Askerlik süresi uzatıldı’ başlığıyla bir haber geçti. Kısa süre sonra TSK iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Peki basın mensupları nasıl trollendi, haberler nasıl yayıldı?

Askerlik süresi uzatıldığı haberi nasıl yayıldı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
2 Şubat 2018 Cuma 11:19

İnsanlar güne ‘Askerlik süresi uzatıldı’ haberleriyle uyanmıştı. TRT, Yeni Şafak, Star, Takvim, Sputnik, Akşam, Ulusal Kanal gibi birçok yerli ve yabancı medya kuruluşu bu açıklamayı yayınladı.

 Kısa süre sonra TSK’dan konu hakkında, “Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsızdır. Böyle bir haber doğru değildir" ifadelerini kullandı

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Askerlik süresinin uzatıldığı haberlerini Hürriyet muhabiri Uğur Ergan şöyle anlattı:

“Sabah saatlerinde bana da Genelkurmay’dan WhatsApp yoluyla Genelkurmay antetli yazı geldi. Ancak ne yazının üzerinde ne de daha sonra bunun sahte bir açıklama olduğuna dair uyarıcı herhangi bir ibare bana iletilmiş değildi. Hürriyet ile birlikte TRT ve bazı gazetelere de giden Genelkurmay Başkanlığı antetli yazıyla ilgili sahtedir uyarısı yer almadığı için haberin resmi bir açıklama olduğu değerlendirildi. Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri de benim WhatsApp ve e-mail'ime gönderildiğini söylemelerine rağmen uyarı yazısının gitmediğini doğruladı. Haber internet sitelerine ve TRT ekranlarına çıkınca Genelkurmay Başkanlığı söz konusu metnin sahte olduğunu acilen telefonla bildirip internetten kaldırılmasını istedi."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar