Askerler 28 günlük bedelli askerlik sürecinde ne yapacak?

Bedelli askerlik ile ilgili şartlar açıklanır açıklanmaz 'Askerler 28 günlük bedelli askerlik sürecinde ne yapacak?' sorusu gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı 'Askerler 28 günlük bedelli askerlik sürecinde ne yapacak?' sorusunu yanıtladı.

Askerler 28 günlük bedelli askerlik sürecinde ne yapacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
19 Temmuz 2018 Perşembe 12:24

Askerler 28 günlük bedelli askerlik sürecinde ne yapacak?

Bostancı, "yeni seçildiği AK Parti Grup Başkanlığı görevi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Meclisin fonksiyonunun nasıl olacağı, terörle mücadele ve bedelli askerlik teklifleri" konusunda AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Milletin referandumda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişi onayladığını belirten Bostancı, bu sistemin yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerinin ayrılığı esası üzerine kurulu bir sistem olduğunu vurguladı. Bostancı, bu çerçevede partilerin üyeleri ya da genel başkanlarının Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenebildiğini ifade etti. Naci Bostancı bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarda yaptı. İşte herkesin merak ettiği Askerler 28 günlük bedelli askerlik sürecinde ne yapacak? sorusunun cevabı.

Askerler 28 günlük bedelli askerlik sürecinde ne yapacak?

Naci Bostancı, bu bedellinin öncekilerden farkının, 28 gün askerlik eğitimi olduğunu bildirdi. "Bu eğitimi askeri eğitim olarak değil, daha çok teorik eğitim olarak görmek gerekir. Çünkü, askeriyeyi, askerlikten uzak bir şekilde sadece para verilerek geçilen bir aşama olarak görmüyoruz." diyen Bostancı, 28 günlük eğitim sürecinde; askeriye, toplumsal hayat, Türkiye'nin jeopolitiği, tarihi ve geleceği konusunda yetkin hocaların dersler vereceğini aktardı.

400 BİN KİŞİNİN MÜRACAAT ETMESİ BEKLENİYOR

AK Parti Grup Başkanı Bostancı, 1 milyon 324 bin kişinin bedelli kapsamına girdiğini ifade etti. Genellikle kapsama girenlerin üçte bire yakınının başvurduğuna değinen Bostancı, öyle olması durumunda 400 bin civarında müracaat beklediklerini dile getirdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar