Arif Sağ: Orhan’ın peşini bırakmam

Arif Sağ ile Orhan Gencebay arasında yaşanan gerginlik büyüyor. Arif Sağ, Gencebay’ın istifa dilekçesinde nefret suçu işlediğini iddia ederek sava açacağını açıkladı.

Arif Sağ: Orhan’ın peşini bırakmam
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
3 Mayıs 2018 Perşembe 09:06

Orhan Gencebay başkanlığını yürüttüğü MESAM’dan istifa etmiş ve Arif Sağ başkanlığındaki yönetim kuruluna etnik ve mezhepse örgütlenme imasında bulunmuştu. Küba’da kanser tedavisi gördükten sonra geçen ay beyninden ameliyat olan Sağ, bir hastane çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sağ, Gencebay’ın nefret suçu işlediğini ve uluslararası yargıya gideceğini söyledi.

Arif Sağ, bu olayın peşini bırakmayacağını belirterek, “MESAM’ın başkanı olmak benim için bir şey ifade etmez ama bu nefret suçu, bunun peşini bırakmam. İş nereye giderse gidecek. Kimse kimsenin inancına laf söyleyemez. Uluslararası da dava açacağım” ifadelerini kullandı

 NE OLMUŞTU?

Orhan Gencebay’ın şubatta MESAM’dan ayrılırken yazdığı istifa dilekçesinde “MESAM, etnik köken ve inanç üzerinden örgütlenerek faaliyette bulunulacak veya ele geçirilecek bir kurum değildir” şeklindeki sözleri tartışmaya neden olmuştu. Arif Sağ, Orhan Gencebay’ın bu sözlerini mezhepçi bularak tepkisini şu sözlerle dile getirmişti: “Görülüyor ki Sayın Orhan Gencebay, kendisinin temsil etmediği bazı etnik, inançsal ve kültürel değerlerin yönetim kurullarımızdaki temsiliyetinden rahatsızlık duyuyor”

Gencebay, Sağ’ın tepkisi üzerine “Asla böyle bir şey demedim, demem de mümkün değil. Bizim ülkemizde, din, dil, ırk farklılığı vardır ama ayrılığı kesinlikle yoktur. Mezhep ayrımına alet olacağıma ölürüm daha iyi” diyerek istifa dilekçesindeki ifadelere açıklama getirmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar