Ankara'da sel arabaları sürükledi! Ankara'da son durum

Ankara'da sel arabaları sürükledi! Ankara'da son durum. Ankara'da sağanak yağışın etkili olduğu yerlerde su baskınlarına ve sele neden oldu

Ankara'da sel arabaları sürükledi! Ankara'da son durum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
5 Mayıs 2018 Cumartesi 14:13

Başkent Ankara'da öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. 

Ankara'nın Mamak ilçesinde öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Boğaziçi Mahallesi Mamak Köprü altında su baskını nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. 

İlk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı. 

ANKARA BB BAŞKANI TUNA'DAN İLK AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Selde hayatını kayıp eden yok. Toplamda 6 yaralımız var. Sele kapılan bir kişi ise bulundu hastanede tedavisi sürüyor. Yaralıların hayati tehlikesi yok. Maddi olarak hasar büyük. Bunun incelemesi ve tespiti yapılıyor. Bu Mamak bölgesinde daha önce görülmemiş bir afet. Biran önce hayatın normale dönebilmesi için ekiplerimiz seferber olmuş durumda. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır." dedi.

MAMAK BELEDİYE BAŞKANI MESUT AKGÜL'DEN İLK AÇIKLAMA

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül "Can kaybıyla ilgili henüz bir bilgi gelmedi. 6 yaralımız var. Son durum böyle. Mamak'ta çok geniş mazgallar var. Alt yapıyla ilgili bir sorundan kaynaklanmadı. Yağmur aniden bastırması sonucu meydana geldi. En son 1980'de böyle bir durumla karşı karşıya kalmıştık. Maddi hasarla ilgili net bir rakatm şu an söylemek mümkün değil. 100 kadar araç zarar gördü." açıklamasında bulundu. 

VALİ TOPACA: ZARAR KARŞILANACAK

Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Ankara Valisi Ercan Topaca, "Tespit ve çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımız hasar gören araç ve mallarına dokunmasınlar. Gerekli yardımın yapılabilmesi için tespiti bizim yapmamız gerekiyor. Hasar tespitinden sonra gerekli desteği yapacağımızı duyurmak istiyorum. Hastanede 3 yaralımız var. Yaralılarla ilgili net bilgiyi ilerleyen saatlerde verebiliriz" açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar