"Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir" ne demek?

Soyağacı sorgulama işlemi dün gece tekrar erişime açıldı ancak çoğu kişi ekranında "Alt ve Üst Soy belgeniz E Devlet üzerinden üretilememektedir." Peki ya bu durumla karşılaşanlar ne yapacak?

"Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir" ne demek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
15 Şubat 2018 Perşembe 13:43

Erişime açıldığı ilk günden itibaren büyük ilgi gösterilen soyağacı sorgulama işlemi bir hafta kadar erişime kapatılmasının ardından dün gece yeniden açıldı. Soyağacı sorgulaması yapan binlerce kişi yine sistemi yavaşlattı. Birçok kişi soyağacını öğrenirken çoğu kişi ise talep alındı bildiriminden bir süre sonra "Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz." yazısıyla karşılaşıyor. Peki ya bu ne demek? Bu sonuçla karşılaşanlar ne yapacak? Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Türkiye’nin elektronik devlet kapısı E Devlet’te milyonların dikkatini toplayan soyağacı sorgulama sistemi yeniden hizmet vermeye başladı. Dün gece geç saatlerde gelen son dakika haberiyle vatandaşlar akın akın e-Devlet soyağacı sorgulama siteminde giriş yapmaya başladı. Geçtiğimiz hafta yaşanan yoğunluk sebebiyle sistem kısa sürede kilitlenmiş ve hizmet askıya alınmıştı ancak şu an soyağacı sorgulama hizmeti kişileri sırayla işleme alarak biraz daha sağlıklı şekilde işlemeye programlanmış durumda. Aşağıdaki linkten E Devlet soyağacı sorgulama bağlantısına ulaşabilirsiniz.

E DEVLET SOYAĞACI SORGULAMA EKRANI

"Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir" ne demek?

Bazı vatandaşlar sisteme girdiğinde ilginç sonuçlarla karşılaştı. e-Devlet üzerinden edinmek istedikleri soyağacı bilgileri yerine “Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz.” uyarısıyla karşılaştılar. Bu uyarının sebebi henüz bilinmiyor, nüfus kayıtlarında yaşanan belge eksikliği sebebiyle olabileceği tahmin ediliyor.

Soyağacı hizmeti turkiye.gov.tr üzerinden hizmet veriyor ve Alt-Üst soy bilgisi sorgulama yapabilmeniz için e-Devlet hesabınızı onaylatmış olmanız gerekiyor. E Devlet Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama sayfasına giriş yaptığınızda sistem sizi sıraya alıyor ve soy bilginiz hazırlandığında size haber vermek için iletişim bilgisi istiyor. e Posta hesabınızı ya da telefon numaranızı E Devlet üzerinden onaylatmış olmanız gerekiyor. Bu mesajın nedeninin sistemsel mi yoksa vatandaşa özel belge eksiliğinden mi kaynaklandığına dair henüz bir açıklama yok.

Alt Üst Soy Belgesi Almak İsteyenlerin Karşılaştığı Durumlar

-Talebiniz daha önce alınmıştır.
-Talep sıranıza göre alt-üst soy bilgileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır.
-Belgeniz oluşturulduğunda doğrulanmış cep telefonu numaranız veya e-posta adresinize bilgilendirme yapılacaktır.
-E-posta ve cep telefonunuzu doğrulamak için Bilgilendirme Tercihlerini kullanabilirsiniz.
-Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar